Venda de peix
Dades que han de figurar a l’etiquetatge del peix
Productes de pesca i d'aqüicultura | Productes congelats | |
Denominació comercial i nom científic | Si | Si |
Mètode de producció | Si | Si |
Zona de captura | Si | Si |
Art de pesca | Si | Si |
Descongelat | Si (no cal en la pròpia etiqueta però si en els taulons i cartells) | |
Denominació “Congelat” | Si | |
Data de duració mínima i data de caducitat | Si | Si |
Al·lèrgens | Si | Si |
Preu per unitat de pes | Si | Si |
Expenedor, núm. d’autorització oficial i domicili | Si | Si |
Codis emprats en l’etiquetatge
Art de Pesca | Xarxes de tir Xarxes d'arrossegament Xarxes d'emmallament i similars Xarxes de cèrcol i xarxes hissades Llinya i ham Arrossegament Nanses i trampes |
Métode de producció | Capturat Capturat a aigua dolça De cria |
Informació Addicional
Els establiments de venda de peix han de proporcionar informació sobre les substàncies o productes que poden provocar al·lèrgies o intoleràncies.
- La informació es pot proporcionar de forma oral, però sempre s’ha de disposar de manera escrita o en suport electrònic al mateix establiment.
- La informació ha d’estar a disposició del personal de l’establiment, de les persones consumidores que la sol·licitin i també de les autoritats de control.
Responsabilitats
Els titulars dels establiments són responsables de la conservació i/o manipulació dels productes que comercialitzen.