Bones pràctiques

Les bones pràctiques a la Xarxa de Parcs Naturals

Us presentem un recull de consells, regulacions i recomanacions que haureu de tenir en compte en la vostra visita als espais naturals. És ben cert que en els últims anys s’ha incrementat el nombre d’activitats organitzades a la muntanya, i és per això que us presentem diversos treballs en forma de manuals, documents i acords entre diferents entitats que han participat en la redacció de recomanacions i codis de bones pràctiques per a l’organització de curses de muntanya i altres activitats d’ús públic als parcs naturals. Descobriu-los!

Document de bones pràctiques per a activitats excursionistes organitzades a la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona (FEEC i Diputació de Barcelona, 2016). Document que recull les recomanacions per a la organització de les activitats excursionistes als espais de la Xarxa de Parcs Naturals elaborat conjuntament entre la Diputació de Barcelona i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

Document de bones pràctiques per a activitats excursionistes al Parc Natural del Montseny. Document de recomanacions i consells fruit del debat entre les entitats excursionistes del territori i l’òrgan gestor del Parc, per tal d’ordenar l’organització de les activitats excursionistes al massís.

Document de bones pràctiques en activitats organitzades a peu al Parc del Montnegre i el Corredor. Document de recomanacions i consells fruit del debat entre les entitats excursionistes del territori i l’òrgan gestor del Parc, per tal d’ordenar l’organització de les activitats excursionistes al massís.

Document de recomanacions i consells fruit del debat i consens entre les entitats  del territori i l’òrgan gestor del Parc, per tal d’ordenar l’organització de les activitats organitzades que es  desenvolupen a l'espai natural protegit del al Parc de la Serralada de Marina.

Manuals i codis de bones pràctiques

Diagnosi de les curses de muntanya a l’Estat espanyol des de l’òptica dels gestors d’espais naturals protegits i organismes promotors. També presenta diferents exemples de bones pràctiques a diferents espais naturals.

El codi fa una recomanació general dels procediments a seguir abans, durant i després de la realització de l’activitat esportiva, fruit del treball en equip entre diferents entitats i administracions implicades, i amb la col.lboració de la propietat, que participen en l’organització de les curses de muntanya.