Venda de carn de vacum
Informació bàsica
Els establiments dedicats a la venda de carn han de tenir a la vista dels seus clients la informació següent:
- Exhibir tota la informació obligatòria pel que fa a la traçabilitat del producte.
- El preu i la denominació del producte.
Etiquetatge de traçabilitat
Carn tallada | Carn envasada | Carn picada | Carn picada envasada | |
Número o codi de referència que relacioni la peça de carn i l'animal o grup d'animals a què pertany | Si | Si | Si | Si |
Número d'autorització de l'escorxador on s'ha sacrificat l'animal o grup d'animals. Estat membre o tercer país on es troba l'escorxador | Si | Si | Si | Si |
Número de la sala d'especejament de la carn i nom de l'Estat membre o tercer país on es troba l'escorxador | Si | Si | ||
País on ha nascut l'animal | Si | Si | Si | Si |
País o països on ha tingut lloc l'engreix | Si | Si | ||
País on s'ha sacrificat l'animal | Si | Si | Si | Si |
Etiquetatge general
Carn tallada | Carn envasada | Carn picada | Carn picada envasada | |
Denominació de venda | Si | Si | Si | Si |
Quantitat neta (pes) | Si | Si | ||
Data de caducitat | Si | Si | ||
Data d'elaboració | Si | |||
Condicions especials de conservació | Si | Si | Si | |
Identificació de l'empresa | Si | Si | ||
Lot | Si | Si | ||
Preu | Preu/Kg | Preu envàs + Preu/Kg | Preu/Kg | Preu envàs + Preu/Kg |
Informació Addicional
Els establiments de venda de carn de vacum han de proporcionar informació sobre les substàncies o productes que poden provocar al·lèrgies o intoleràncies.
- La informació es pot proporcionar de forma oral, però sempre s’ha de disposar de manera escrita o en suport electrònic al mateix establiment.
- La informació ha d’estar a disposició del personal de l’establiment, de les persones consumidores que la sol·licitin i també de les autoritats de control.
Derivats càrnics
Sens perjudici del que estableix la norma general d’etiquetatge, presentació i publicitat de productes alimentaris (RD 1334/1999).
Els derivats càrnics produïts pels establiments i envasats per a la venda al consumidor hauran de portar a l’etiquetat:
a) La marca sanitària
b) La denominació comercial
c) Llista d’ingredients
Els derivats càrnics produïts pels establiments i que no es presenten envasats, hauran de tenir un cartell o un rètol al costat del producte on figurarà al menys:
a) “Elaboració pròpia”
b) La denominació comercial
c) Llista d’ingredients
Responsabilitats
Els titulars dels establiments són responsables de la conservació i/o manipulació dels productes que comercialitzen. El fabricant o elaborador del producte és el responsable dels productes envasats.