Butlletí Bibliosfera
gener 2020 - #133
Anar a dalt

Notícies

El debat “Converses incendiàries” sobre temes actuals i controvertits del nou model de biblioteca va ser l’eix central de la Festa de la XBM, celebrada el 16 de desembre a la Biblioteca Elisenda de Montcada de Montcada i Reixac. La periodista Elisenda Roca va moderar els cinc petits debats que van tractar temes com el silenci a les biblioteques, la col·lecció de música, el paper dels usuaris, el servei de préstec i el perfil dels professionals.

Des del 19 de desembre Ferran Burguillos és el nou gerent del Consorci de Biblioteques de Barcelona. Aquest ens, constituït per l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona, gestiona una quarantena de biblioteques de la capital catalana i compta amb 398 treballadors.

El Centre de Documentació del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac (CDPN), un servei bibliogràfic i documental adreçat a les persones que fan recerca sobre la història, el patrimoni natural i cultural i la gestió que es fa en aquest espai protegit, s’ha traslladat a la Biblioteca Central de Terrassa amb la voluntat municipal de donar una major visibilitat a aquest fons integrat per un total de 3.098 documents.

Anar a dalt

Destaquem

La Biblioteca Central de Cornellà va acollir, el 16 de desembre, l'acte de lliurament de la novena edició dels Premis Bones Pràctiques de Lectura Fàcil. El jurat ha estat integrat per representats del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, la Direcció General de Política Lingüística i Biblioteques de Barcelona.

Una quarantena de biblioteques de la XBM projecten una selecció dels millors curtmetratges nominats al BAFTA Short Films 2019. Aquesta activitat ha estat organitzada pel British Council i la British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) amb la col·laboració de la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona amb l’objectiu de promocionar els millors curtmetratges britànics.

Anar a dalt

Recursos

Ja podeu veure el programa "En defensa de la biblioteca pública" realitzat pel Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), amb la col·laboració de la Xarxa de Biblioteques Municipals, en el marc del projecte de nous formats audiovisuals Soy Cámara. El vídeo reflexiona sobre el present i el futur d’aquests equipaments que cada dia han d’afrontar nous reptes en una societat cada cop més complexa.

Estrenem l'any tot commemorant el cent anys de la mort de Benito Pérez Galdós, considerat un dels millors novel·listes espanyols després de Cervantes; i el bicentenari del naixement de la més jove de la família literària Brontë, Anne. Per als amants de l’esquí us proposem una escapada a Andorra. Finalment, en un altre àmbit, parlem de cooperativisme per conèixer de més a prop aquest moviment econòmic i social.

Arriba una nova edició de la campanya internacional #1lib1ref perquè bibliotecaris d’arreu del món puguin fer servir la seva expertesa per afegir una referència bibliogràfica en un article de la Viquipèdia, que enguany es poden afegir des del 15 de gener fins al 5 de febrer de 2020.

Anar a dalt

L'article

Director de la Biblioteca Sant Antoni Maria Claret de Sallent
Guardonat amb el Premi Cavall Fort 2019 pels contes La crida de la selva, La llengua dels enamorats i La màgia del sonall

Anar a dalt

Agenda

Consulteu l’agenda d’activitats per als propers mesos que la Xarxa de Biblioteques Municipals i la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona han preparat conjuntament per difondre la natura i la literatura, i apropar els usuaris de les biblioteques als espais naturals dels seus territoris.

Dies: consulteu l'agenda
Llocs: Biblioteques del Maresme i del Vallès Occidental

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Cultura
Gerència de Serveis de Biblioteques
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
934 022 241
El Bibliosfera al web