Butlletí Bibliosfera
gener 2020 - #133

Notícies

Converses d’alt voltatge en la nova edició de la Festa de la XBM

El debat “Converses incendiàries” sobre temes actuals i controvertits del nou model de biblioteca va ser l’eix central de la Festa de la XBM, celebrada el 16 de desembre a la Biblioteca Elisenda de Montcada de Montcada i Reixac. La periodista Elisenda Roca va moderar els cinc petits debats que van tractar temes com el silenci a les biblioteques, la col·lecció de música, el paper dels usuaris, el servei de préstec i el perfil dels professionals.

El president de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, Joan Carles García Cañizares, juntament amb la regidora de cultura de l’Ajuntament de Montcada i Reixac, Rosa Borràs, va donar el tret de sortida d’aquesta jornada que posa en valor la tasca que realitza el personal de la Xarxa de Biblioteques Municipals i de la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona. Cañizares va voler recordar  que “les biblioteques són un motiu d’orgull per a la Diputació ja que són els equipaments municipals culturals més utilitzats pels ciutadans i això posa de manifest que treballem perquè la cultura sigui la bandera del progrés d’un país”.

La gerent del Servei de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, Marta Cano, va participar també en l’homenatge al personal  de les biblioteques de la Xarxa i especialment als treballadors que s’han jubilat en el darrer any i que van rebre com a obsequi el llibre “Les colònies industrials de la conca del Llobregat”, editat per la corporació. La gerent va agrair la tasca de tots els treballadors i va donar pas al debat que va plantejar els temes més controvertits sobre com ha de ser el nou model de biblioteca d’una manera dinàmica i divertida.

Els assistents de la jornada també van poder visitar el Bibliobús Tagamanent, que es trobava a l’entrada de la biblioteca, i gaudir de la música de la XBM, ja que diversos treballadors de la Xarxa, que toquen habitualment, van acompanyar el refrigeri amb algunes de les seves peces musicals.

Resum de la jornada

 

Qüestionari BIB a Elisenda Roca:

Butlletí: Bibliosfera
Número de butlletí: #133 - gener 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Cultura
Gerència de Serveis de Biblioteques
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
934 022 241
El Bibliosfera al web