Butlletí Bibliosfera
gener 2020 - #133

Notícies

Ferran Burguillos, nou gerent de Biblioteques de Barcelona

Des del 19 de desembre Ferran Burguillos és el nou gerent del Consorci de Biblioteques de Barcelona. Aquest ens, constituït per l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona, gestiona una quarantena de biblioteques de la capital catalana i compta amb 398 treballadors.

Burguillos ha estat des del 2009 director de la Xarxa de Biblioteques Municipals de Sabadell i cap de zona de les biblioteques del Vallès Occidental. En aquest àmbit, ha dirigit l’estratègia i l’avaluació del servei de biblioteca pública de la ciutat, impulsant el Pla director 2020-2025, ha dirigit equips de treball i gestionat diversos projectes culturals, educatius i d’acció comunitària.

Llicenciat en documentació per la Universitat de Barcelona, va dirigir la Biblioteca de l’Ateneu Barcelonès, l’arxiu històric i l’àrea de tecnologia, en el moment de refundació de l’entitat (2006-2009). En el sector privat, ha treballat en diversos projectes documentals i tecnològics en l'àmbit del patrimoni bibliogràfic, i també dels mitjans de comunicació i les ciències de la salut.

Ha estat durant més de deu anys professor de l’àmbit de l’organització del coneixement i els llenguatges documentals de les titulacions en Informació i Documentació a la Universitat de Barcelona, a la Universitat de Vic i a la Universitat Oberta de Catalunya. Ha coordinat la Escuela de Innovación y Desarrollo Bibliotecario de Cali i Bogotà, a Colòmbia, en la qual ha estat professor en gestió de biblioteques públiques en diverses edicions.

Autor, editor i traductor de diverses publicacions professionals, en els darrers anys ha coordinat el Consell Editorial de la revista Ítem: revista de biblioteconomia i documentació.


També ha estat membre de la junta de govern del Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya i ha participat en l'activitat de la Secció de Biblioteques Públiques de l'IFLA (Federació Internacional d'Associacions de Bibliotecaris).

Més informació:

Butlletí: Bibliosfera
Número de butlletí: #133 - gener 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Cultura
Gerència de Serveis de Biblioteques
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
934 022 241
El Bibliosfera al web