Butlletí Bibliosfera
gener 2020 - #133

Recursos

Es busca expertesa bibliotecària

Arriba una nova edició de la campanya internacional #1lib1ref perquè bibliotecaris d’arreu del món puguin fer servir la seva expertesa per afegir una referència bibliogràfica en un article de la Viquipèdia, que enguany es poden afegir des del 15 de gener fins al 5 de febrer de 2020.

La campanya pretén fomentar l'edició d'articles amb deficiències relatives a la qualitat bibliogràfica de les referències. També té com a objectiu conscienciar sobre la importància de citar els continguts a través de fonts fiables per una major capacitat de verificació de la informació.

Promoguda per Amical Wikimedia, The Wikipedia Library, el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, el Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana, el Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya, Biblioteques de Barcelona, la Xarxa de Biblioteques Andorranes, la Biblioteca Nacional d'Andorra, la Biblioteca de Catalunya, la Conselleria de Participació, Transparència i Cultura del Govern Balear i Wikimedia España.

L'any passat es va batre el rècord històric de la campanya #1lib1ref a la Viquipèdia en català i va ser el cinquè projecte més actiu a escala internacional. Aquest any es vol superar aquesta fita i per això s’anima a tots els bibliotecaris a entrar referències bibliogràfiques a les entrades en català en les quals hi hagi l'etiqueta [cal citació].

Més informació:

Butlletí: Bibliosfera
Número de butlletí: #133 - gener 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Cultura
Gerència de Serveis de Biblioteques
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
934 022 241
El Bibliosfera al web