Una verema a la bodega Verema de Ribes. Foto: Claudia Sauret

01/04/2025 12:00 h

Turisme

Resultats de l'Estudi dels cellers productors de vi del Massís del Garraf

Aquest dilluns, 31 de març, s’ha presentat l’Estudi dels cellers productors de vi del Massís del Garraf, que entre d’altres conclusions destaca la necessitat de guanyar notorietat tant a escala local com internacional, potenciar el turisme enogastronòmic vinculat a Sitges i al Garraf, i enfortir la col·laboració entre cellers, restauració i institucions públiques.

El treball, presentat a Vilanova i la Geltrú, analitza la situació actual dels cellers del Massís del Garraf, amb una atenció especial als àmbits de la producció, el consum, l’exportació, l’enoturisme i el posicionament de marca. L’estudi proposa un pla d’accions que inclou la creació d’un distintiu de territori, campanyes digitals, experiències enoturístiques adaptades a diversos públics (inclosos el LGTBIQ+), i accions dirigides a prescriptors i professionals del sector. S’hi recullen també propostes estratègiques per reforçar la visibilitat i competitivitat d’aquests vins singulars, caracteritzats per la seva qualitat, sostenibilitat i fort arrelament al territori.

En la presentació, han participat la diputada de Turisme de la Diputació de Barcelona, Ana Herrera; la presidenta de l’Agència Node Garraf, Marta Verdejo; l’investigador de l’INCAVI Enric Bartra, representant dels Vins del Massís del Garraf; el director de l’estudi, Jaume Gené; i l’investigador principal, Xavier Arnavat.

Els vins del Massís del Garraf són un dels productes singulars de la Xarxa Productes de la Terra, impulsada per la Diputació de Barcelona. Es tracta de productes que tenen unes característiques pròpies i excepcionals i que estan arrelats a una comarca o territori molt concret. A més de posar en valor aquests productes, la Xarxa, que agrupa més d’un miler d’empreses productores i elaboradores de productes alimentaris de qualitat de la província de Barcelona, té per objectiu enfortir aquest teixit empresarial, per tal que les empreses siguin més competitives i sostenibles, i els territoris més atractius i de qualitat. La Xarxa ofereix als productors membres formació i assessorament en l’àmbit de la gestió empresarial, processos productius, comercialització i distribució i experiència turística.

El suport de la Diputació de Barcelona a aquesta iniciativa respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 8 “Treball digne i creixement econòmic”, número 11 “Ciutats i comunitats sostenibles” i número 12 "Consum i producció sostenibles". Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.

Compartir