22/05/2024 13:43 h.

Àgape

Comparteix


 

La Gerència de Serveis de Comerç entrevista Montserrat Llaras, gerent d’Àgape i coach facilitadora PNL i en memòria cel·lular 

Què és Àgape i quin objectiu té?
Àgape prové d’una paraula grega que significa ‘amor incondicional‘ o ‘amor verdader’.
El propòsit d’Àgape és ajudar les persones que senten que no estan en el camí que desitjarien, perquè puguin avançar cap al seu benestar.
El desig d’Àgape i el meu és acompanyar les persones en aquest difícil camí en solitari per aconseguir viure en harmonia amb elles mateixes i amb el seu entorn.
 

Què et va motivar a obrir el local Àgape de teràpia, salut i benestar?
La meva experiència personal. El detonant va ser la mort del meu germà Rubén, quan tenia 21 anys, víctima d’una depressió mal tractada. Uns anys més tard, vaig començar a cercar la sanació de tot el meu dolor i de la por acumulada a causa de la manca de respostes. Quan les vaig trobar, vaig decidir compartir-les i fer més curt el camí a altres persones. 
 

Quina és la teva formació?
Soc psicoterapeuta i professora de PNL (programació neurolingüística) i memòria cel·lular. Tinc formació en hipnoteràpia, naturopatia, RCC (respiració cel·lular conscient) i constel·lacions familiars. 
 

Quin ha estat el teu itinerari professional abans d’obrir Àgape?
Soc filla d’una cinquena generació de flequers. És a dir, dels de tota la vida. Em dedicava a seguir el model familiar, atès que les fleques eren un negoci rendible i segur, fins que un dia em vaig preguntar per què no era feliç, tot i tenir la vida econòmicament resolta. Aleshores vaig iniciar la meva cerca de l’àgape. 
 

De quina manera millores la vida de la teva clientela?
De diverses maneres: per una banda, amb sessions de teràpia de memòria cel·lular, en les quals la meva clientela allibera emocions que han quedat retingudes en els bancs de memòria, els quals emmagatzemen les seves cèl·lules i els impedeixen sentir-se bé en alguna àrea de la seva vida. Imagina una persona que no pot conduir per culpa d’un accident que va patir, i aquest record fa que ho passi malament quan puja a un cotxe. Encara que la persona aconsegueixi viatjar, el sentiment subconscient fa que no gaudeixi del trajecte. Amb aquesta teràpia arribem a l’origen d’aquesta emoció, la transformem i eliminem el bloqueig emocional.
També faig coaching per a adolescents i joves, un acompanyament d’orientació, serveix perquè aconsegueixin ordenar les prioritats que els conduiran a prendre les bones decisions en el seu futur personal o professional. 

Un altre tractament que fem a Àgape és la teràpia per deixar de fumar, en la qual, amb molt poques sessions, s’elimina sense ansietat l’addicció al tabaquisme.
Per acabar, també ens dediquen a la teràpia nutricional, mitjançant la qual s’aconsegueixen els beneficis d’una alimentació equilibrada per millorar la condició física i la salut. 

Qui són els teus col·laboradors?
Treballo amb grans professionals de cadascun dels àmbits. Tots ells proporcionen a la meva clientela el millor servei i el millor acompanyament en el seu procés personal. Actualment, compto amb una gran professional de la nutrició, la Roser Masové, professora a la UNED.
El meu somni és crear a curt termini una gran plataforma multidisciplinària en línia que uneixi experts terapeutes internacionals en un projecte holístic que ajudi la meva clientela en tots els àmbits. 
 

A banda de les teràpies, quines altres propostes ofereix Àgape?
A Àgape no només oferim teràpies individuals, sinó que tenim la intenció d’aprofundir mitjançant tallers de creixement personal per completar les teràpies. 
Proposem els tallers següents:
1.    «El despertar femení», orientat a treballar l’aspecte de la feminitat autèntica. Les dones que fan aquesta formació aconsegueixen fomentar la llibertat i la bellesa, i s’empoderen dins de la vulnerabilitat.
2.    Formació en tècniques PNL (programació neurolingüística) per ser feliç. Amb aquesta formació l’alumnat aconsegueix canviar perquè modifica els mecanismes interns o creences que han quedat obsolets, i millorar la comunicació per expressar el seu propòsit i prendre millors decisions. 
3.    A «Viure amb amor» es posen en pràctica les eines d’alliberament i reprogramació de memòries inconscients per prendre eleccions de vida conscients. L’alumnat aconsegueix materialitzar i gaudir per fi dels èxits aconseguits. 

Quins resultats aconsegueixen les persones que acudeixen a les teves sessions?
La veritat és que són molt variats. Hi ha persones que després de venir al nostre centre superen la incomoditat anímica i, fins i tot, financera. És com si les coses comencessin a funcionar com ho esperaven i s’adonen que l’empenta que els hem facilitat ha ordenat el malestar emocional i ha transformat en benestar l’apatia, l’ansietat, l’enuig, la tristesa, la frustració o el bloqueig. 
Altres clients que fa anys que es tracten amb teràpies convencionals troben resultats que els beneficien en canviar d’enfocament. 
Hi ha un tercer grup de persones que acostumen a invertir en el seu benestar i cerquen el suport de les sessions com a mètode d’enfortiment i millora personal. En aquest grup inclouria també les addiccions, atès que la persona desitja millorar la seva qualitat de vida. 
Per acabar, hi ha persones que busquen solucionar traumes o dols del passat. 
 

Com consideres que ha evolucionat la percepció que té la població en general sobre les teràpies que tu proposes?
Lamentablement, encara està molt estesa la creença que la salut mental consisteix a reconèixer un problema, en comptes de buscar una solució de benestar i creixement personal. 
Ens costa expressar les emocions i relacionar-nos des de la nostra veritat i acceptació. Hi ha una por generalitzada que ens considerin febles o bojos. Hi ha encara molts tabús a l’hora de demanar ajut en el pla emocional. Tanmateix, podem necessitar ajut per a una cosa tan senzilla com aprendre a comunicar-nos afectivament o expressar els nostres desitjos. 
Si t’hi fixes, moltes persones abaixen o esquiven la mirada quan parlen d’elles mateixes o quan aprofundeixen en algun tema personal.
Per altra banda, en l’àmbit econòmic, la societat prefereix invertir en l’aspecte exterior més que en la fortalesa interior, segurament perquè és més fàcil mostrar la part física que la part espiritual.

Com fas la difusió i promoció de la teva oferta de tractaments i productes?
Per les recomanacions de la meva clientela; pel boca-orella. 
 

Quins projectes tens per al futur?
Créixer, créixer, créixer. El meu lema és «Si tu ets feliç, a quants més fas feliços?». Si volem un món veritablement bonic, hem de treballar i poder treure la nostra bellesa interior.