Educació - 16/03/2018 12:53 h. - Beatriu Sanchís

Primera sessió de la Xarxa de Tècnics dels pilotatges locals d’Educació 360

Una trentena de tècnics locals d’educació dels 11 ens locals que desenvolupen experiències pilot del programa Educació 360 s’han trobat aquest matí al Prat de Llobregat en la 1a sessió de la Xarxa de Tècnics.

Els 11 ens locals que fan pilotatges són Manresa, L’Hospitalet de Llobregat, Manlleu, Castellbell i el Vilar, Sabadell, Granollers, els consorcis del Llucanès i de Badalona Sud, el Moianès, El Prat de Llobregat i Salt, l’única població de fora de la demarcació de Barcelona.

La sessió ha comptat també amb la participació del sociòleg i professor de la Universitat de Vic, Jordi Collet, que ha plantejat la transversalitat entre persones i àrees internes dels ens locals com el model necessari de treball per desenvolupar amb èxit els pilotatges del programa Educació 360, i ha proposat com a elements clau per generar aquesta transversalitat la confiança, la participació i el treball en xarxa. Una forma de treballar que no es pot generar des de dalt, ha dit Collet, sinó que s’ha de seduir i convèncer a tothom.

Durant la sessió, el tècnic de l’Ajuntament d’El Prat de Llobregat, Joan Carles Navarro ha explicat una de les experiències que formen part dels 11 pilotatges locals: el programa “Educació, cultura i comunitat, una xarxa de ciutat”. Un programa d’aliances entre diverses àrees de l’ajuntament i entitats de la ciutat, i una experiència, ha dit Navarro, que pretén teixir un projecte educatiu local que generi contextos d’aprenenatge globals.

L’Aliança Educació360 va presentar-se oficialment el passat 29 de gener al CCCB, i és una iniciativa que impulsen conjuntament la Diputació de Barcelona, la Federació de moviments de renovació pedagògica (FMRPC) i la Fundació Jaume Bofill. La iniciativa neix amb el suport de 34 socis: ajuntaments i ens locals, xarxes de centres educatius, associacions de mestres i educadors, entitats de lleure i del tercer sector social, cultural i esportiu de Catalunya, i grups de recerca de les universitats.

El repte fonamental que es planteja és connectar els temps i els espais educatius a partir d’una visió integradora de l’educació formal i no formal, que superi un model educatiu centrat exclusivament en les activitats escolars lectives.

La  propera sessió tècnica serà el 18 de maig al recinte de La Maternitat de Barcelona.

 

<< Tornar al llistat de notes de premsa

Desitgeu rebre les notes de premsa a la vostra adreça electrònica? Subscriviu-vos-hi

Cedemos las imágenes (vídeo y fotografías) a los medios de comunicación que quieran hacer uso de ellas, siempre y cuando se cite la fuente y exclusivamente para contextualizar esta noticia.