Societat - Benestar - 10/07/2017 14:00 h. - Glòria Santamaria

Meritxell Budó: «Volem reforçar una acció preventiva, comunitària i socioeducativa des dels Serveis Socials i d’Atenció a les persones»

Així ho ha assegurat la vicepresidenta quarta i responsable de l’Àrea d'Atenció a les persones, Meritxell Budó, durant l'acte d'inauguració aquest matí de la 26a edició de l'Escola d'Estiu d'Atenció a les persones, que se celebra fins divendres 14 de juliol a l'Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona.

Budó ha recordat el lema de l’escola d’estiu: "Pobles i ciutats resilients, enfortint les capacitats", amb l’objectiu, ha dit, d’«avançar cap a un model d’atenció basat en una acció preventiva, comunitària, integral i apoderadora». Budó ha ressaltat que es tracta d’«una acció que afavoreix la resiliència davant les dificultats».

La vicepresidenta ha explicat, també, que la resiliència és la capacitat de persones i de grups de sobreposar-se a situacions adverses i, a la vegada, significa cultura emprenedora i generació de vincles positius. Ha defensat que aquesta és la lògica amb la que han de treballar els serveis d’atenció a les persones i, per això, l’Escola d’Estiu vol «donar eines per superar el model tramitador o assistencial, que ha pres força des de l’inici de la crisi econòmica, i reforçar una acció preventiva, comunitària i socioeducativa que faciliti una xarxa d’acompanyament, de capacitació i de cura al llarg de la vida».

Budó també ha destacat que des de la Diputació «oferim suport als professionals amb formació, supervisió i eines, i volem, també, recollir, potenciar i difondre tot aquest coneixement tant valuós que es genera des del territori i l’atenció directa».

La conferència inaugural de la 26a Escola d’Estiu d’Atenció a les Persones, a càrrec de la psicòloga Dolors Reig, ha versat sobre l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació per part de la generació Z, els nadius digitals. Reig ha defensat que, a diferència de l’anterior generació, nascuda als anys 80, la qual va descobrir les tecnologies en l’edat adulta i han travessat per tres traumes (manca de feina, la contradicció tecnològica i la inseguretat global), «la generació Z és nativa digital i té més capacitat crítica davant les tecnologies. Són una generació resilient i optimista que vol transformar el món i que està impulsant una cultura emprenedora i col·laborativa», ha afirmat la psicòloga.  

Reig, llicenciada en Psicologia Social i Màster en Inserció Laboral, ha defensat que totes les tecnologies tenen en l’inici un desenvolupament nociu, però al llarg del temps es poden consolidar com a espais d’aprenentatge i de valors

Per això, al llarg d’aquesta setmana de formació s’han programat cursos que ofereixen eines innovadores per a la intervenció professional d’acompanyament i apoderament de les persones; estratègies i metodologies per a l’atenció grupal i comunitària com la facilitació de grups i la participació; i coneixement i eines per a un abordatge preventiu i resilient de problemàtiques com la violència de gènere, els conflictes, les addicions o els canvis.

Podeu consultar tota la programació clicant aquí.

<< Tornar al llistat de notes de premsa

Desitgeu rebre les notes de premsa a la vostra adreça electrònica? Subscriviu-vos-hi

Cedemos las imágenes (vídeo y fotografías) a los medios de comunicación que quieran hacer uso de ellas, siempre y cuando se cite la fuente y exclusivamente para contextualizar esta noticia.