13/11/2024 12:08 h. - Servei de Premsa
La Diputació de Barcelona se suma al nou model de governança per millorar el sistema de protecció social
Els organismes provincials formaran part de la nova comissió de coordinació entre el Departament de Drets Socials i Inclusió de la Generalitat i el món local per establir un sistema de serveis públics més eficient, simplificar els tràmits i garantir un finançament adequat per als ens locals.
La Diputació de Barcelona, juntament amb les de Tarragona, Lleida i Girona, s’incorporarà a la nova comissió de coordinació entre el Departament de Drets Socials i Inclusió de la Generalitat i el món local impulsada per millorar el sistema de protecció social, i que també compta amb representants de l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya.
L’objectiu de l’òrgan és fer un seguiment i avaluació que permetin un funcionament més eficient dels serveis públics. També treballa perquè la cartera de serveis sigui més àgil, flexible i amb capacitat per innovar, simplificant els tràmits per a les persones usuàries i per a l'administració local. Així mateix, vol garantir un finançament adequat per als ens locals que permeti dotar-los dels recursos necessaris per complir amb les seves funcions de manera efectiva.
La incorporació de les Diputacions provincials a la nova comissió de coordinació ha estat anunciada aquest matí al Parlament de Catalunya per la consellera de Drets Socials i Inclusió, Mònica Martínez.
El Departament, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis van acordar posar les bases d’un nou model de governança per abordar els nous reptes dins el sistema de protecció social. A aquest model, s’hi sumen ara també les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona amb l’objectiu de millorar la col·laboració entre el Departament i el món local.
En concret, han acordat crear una comissió de coordinació que garanteixi un nou model de governança integrada per tres representants de cadascuna de les parts sotasignades, amb l'objectiu d'avaluar el funcionament de l'actual Contracte Programa i la relació entre el Departament i els ajuntaments, així com establir les bases i el finançament del futur Contracte Programa que ha d'entrar en vigor el 2026.
Aquesta comissió es reunirà amb caràcter trimestral, o quan una de les parts ho demani, i podrà preveure la creació de grups de treball paritaris per àmbits sectorials concrets.
Trobada amb les presidències de les quatre Diputacions
Mònica Martínez es va reunir ahir amb les quatre diputacions de Catalunya. La titular de Drets Socials i Inclusió va rebre a la presidenta de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret; la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer. També hi va assistir el secretari general del Departament, Raúl Moreno.
Durant la trobada van posar en comú la necessitat de treballar estretament per oferir uns millors serveis, més eficaços i que donin resposta a les necessitats de la ciutadania.
La consellera va posar èmfasi en la voluntat del Departament d’escoltar les administracions del territori i garantir una interlocució directa entre institucions que beneficiï el conjunt de Catalunya.
La Diputació de Barcelona se suma a aquesta acció que respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 3 “Salut i benestar" i 10 “Reducció de les Desigualtats”. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.
<< Tornar al llistat de notes de premsa
Desitgeu rebre les notes de premsa a la vostra adreça electrònica? Subscriviu-vos-hi
Cedemos las imágenes (vídeo y fotografías) a los medios de comunicación que quieran hacer uso de ellas, siempre y cuando se cite la fuente y exclusivamente para contextualizar esta noticia.