Educació - 20/06/2018 14:24 h. - Beatriu Sanchís

La Diputació de Barcelona ha destinat durant el 2017-2018 prop de 32 milions d’euros en educació

«Invertir en educació de 0 a 3 anys és invertir en polítiques per lluitar contra l'abandonament escolar prematur» ha dit en roda de premsa el diputat d’Educació de la Diputació de Barcelona, Rafael Homet, al passar balanç de les activitats i projectes 2017-2018 de la Gerència d’Educació de la corporació.  

«Els ajuntaments són un agent educatiu molt important, i el que fem des de la Diputació de Barcelona és donar-los-hi suport» ha afegit Homet. Durant el 2017 i primer semestre del 2018 la Diputació de Barcelona ha dedicat prop de 32 milions d’euros a desenvolupar 949 programes, projectes i suports tècnics, materials i formatius destinats al món local i a les entitats de la comunitat educativa.  

La principal realització d’aquest període ha estat la finalització del desplegament del Sistema de Xarxes d’Escoles Municipals: les xarxes d’Escoles Municipals de Música i Art, de Centres Municipals d’Educació Especial, d’Escoles Bressol Municipals i d’Escoles de Persones Adultes. En total, entre les 4 xarxes aplegaran prop de 600 centres educatius que donen servei a gairebé 70.000 alumnes. Podeu veure i escoltar declaracions en el següent vídeo.

 

 

Amb la creació de la Xarxa d’Escoles Municipals la Diputació de Barcelona reforça l’acció dels governs locals dins del Servei d’Educació de Catalunya, i enforteix els centres educatius de titularitat municipal amb la voluntat de contribuir a millorar  les oportunitats educatives de la ciutadania, de forma equitativa i igualitària, dins i fora de l’escola, i al llarg i ample de la vida.

Potenciar el paper de lideratge del món local com a referent de la transformació educativa ha estat la voluntat de la Diputació de Barcelona a l’hora d’impulsar l’Aliança 360 “Educació a Temps Complet”, un projecte obert, ampli i transversal que vol connectar els temps, els espais i els agents educatius.

Les entitats promotores de l’Aliança 360, que són a més de la Diputació de Barcelona, la Fundació Bofill i la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica (FMRP), comparteixen el repte de superar el model educatiu centrat exclusivament en les activitats escolars lectives.

En paralel·lel, Homet ha destacat que «estem en un nou temps en el que hi ha nous i múltiples espais educatius fora de l’escola, amb un gran nombre d’agents i institucions que poden oferir més i millors oportunitats educatives per a tothom, però per poder oferir més i millors oportunitats educatives cal treballar per no deixar cap persona fora del sistema educatiu» ha dit Rafael Homet. Actualment, l’abandonament escolar prematur a Catalunya és del 17% quan el 2020 l’objectiu Europeu el fixa en el 10%.

En aquest camp la Diputació de Barcelona ha dedicat en aquest període més de 3 milions d’euros a desenvolupar polítiques i programes d’orientació i transicions educatives, que lluiten contra l’abandonament escolar prematur i milloren les expectatives d’èxit professional i personal al llarg i ample de la vida.

Tot plegat suposa la construcció d’un Ecosistema Educatiu Local que  promou i impulsa xarxes i programes d’innovació, perquè ha afirmat Homet «només des de la proximitat i el lideratge dels governs locals, i amb la complicitat de tota la comunitat, aconseguirem la necessària millora i transformació educativa».  

 

 

<< Tornar al llistat de notes de premsa

Desitgeu rebre les notes de premsa a la vostra adreça electrònica? Subscriviu-vos-hi

Cedemos las imágenes (vídeo y fotografías) a los medios de comunicación que quieran hacer uso de ellas, siempre y cuando se cite la fuente y exclusivamente para contextualizar esta noticia.