Verd urbà
La gestió de la infraestructura verda urbana ha de tenir com a objectiu aconseguir un verd de qualitat, sa, segur i suficient. Una gestió ecològica del verd a les ciutats, a més de proporcionar qualitat ambiental i una millor adaptació al canvi climàtic, aporta beneficis ambientals i socials a les persones que hi viuen. El verd urbà apropa la natura a la ciutadania, contribueix a disminuir la contaminació, és un regulador tèrmic i del cicle de l’aigua, entre altres beneficis ambientals, així com fomenta les relacions socials, l’educació i l’estalvi econòmic.
Conscients de la importància de tenir una bona infraestructura verda ben gestionada, oferim suport als ajuntaments, tant en la gestió del servei municipal del verd amb aquesta perspectiva, com en el foment i la conservació de la biodiversitat, vital també per al bon funcionament de l’ecosistema urbà.
L’objectiu de les actuacions és integrar ecologia, economia i persones i establir el concepte d’espai verd com un paisatge multifuncional, amb un paper molt important en la millora de la qualitat de vida dels municipis, tant des del punt de vista ambiental com en el social.
Noves eines de treball
Guia per la gestió del risc de l'arbrat urbà
Jornada de presentació de la Guia per a la gestió del risc de l'arbrat (gener 2021)
La cobertura de l'arbrat a la ciutat
Eines per a l'adaptació del Verd Urbà als projectes de canvi climàtic.
Oficina Tècnica de Canvi Climàtic i Sostenibilitat (OTCCS)
ot.ccs@diba.cat
93 402 24 41
Eulàlia Codinach codinachve@diba.cat
Sílvia Escolano escolanocs@diba.cat