Dia Mundial Sense Tabac - 31 de maig | ||||
© Setmana sense fum | El 31 de maig és la data triada per l’OMS i els seus associats per celebrar el Dia Mundial Sense Tabac, amb la intenció de sensibilitzar la població sobre els riscos relacionats amb el tabac i per fomentar polítiques per reduir-ne el consum. Enguany el lema d’aquesta diada es centra en “el tabac i la salut pulmonar” amb l’objectiu de conscienciar sobre les conseqüències negatives que té el tabac per a la salut pulmonar de les persones, que van des de les malalties respiratòries cròniques fins al càncer, i el paper fonamental que exerceixen els pulmons per a la salut i el benestar de totes les persones. |
© iStock.com / WebSubstance
© Diputació de Barcelona / Xavier Subias
© iStock.com / fuchs-photography
Durant aquest mes es realitzaran 24 tallers "Cuina sense pares", amb el suport del Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona.
© Shutterstock.com / Evellean
Curs organitzat per la Diputació de Barcelona. Es realitzarà el 6 i 13 de juny de 2019, a la sala D1 de l’edifici Serradell del recinte Mundet, Barcelona.
Més informació i inscripcions: Mitjançant l'aplicació informàtica GESTFORMA.
© Shutterstock.com / Elton Abreu
Curs organitzat per la Diputació de Barcelona. Es realitzarà el 19 i 26 de juny de 2019, a la sala D1 de l’edifici Serradell del recinte Mundet, Barcelona.
Més informació i inscripcions: Mitjançant l'aplicació informàtica GESTFORMA.
Amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Seguretat Alimentària, el 7 de juny, Bioser, el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, IRTA, Itram Higiene i la UAB, organitzen aquesta jornada amb la finalitat d’incrementar la conscienciació sobre l’amenaça a nivell mundial que representen les malalties que es transmeten pels aliments, així com reforçar i impulsar que la indústria alimentària, l’administració pública i els consumidors en general, se sumin per aconseguir que els aliments siguin segurs i, d’aquesta manera, millorar la salut de la població.
Fernández-Álvarez I., Pérez-Ríos M., Montes A. 2019. Gaceta Sanitaria. 1-6. Aquest estudi fa una valoració entre la prevalença d’exposició al fum ambiental del tabac en nens i nenes i diferents determinants econòmics, factors que cal tenir en compte a l’hora d’establir i desenvolupar estratègies de salut pública.
Lima-Serrano M., Martínez-Montilla JM., Vargas-Martínez AM., Zafra-Agea JA., Lima-Rodríguez JS. Gaceta Sanitaria. 1-4. Aquest estudi pretén conèixer quines són les variables que presenten aquells estudiants que ni consumeixen ni tenen intenció de consumir tabac, les quals poden ser utilitzades a l’hora de desenvolupar estratègies positives de promoció de la salut.
Versió en castellà publicada per l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària. 2019.
L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària (AESAN) ha publicat el Document d'orientació sobre les excepcions per a aliments amb característiques tradicionals en el marc del reglament (ce) nº 2074/2005, aprovat per la Comissió Institucional de l'AESAN, en la reunió del 13 de març de 2019.
Guia per abordar les malalties zoonòtiques de forma integral, publicada per l'Organització de les Nacions Unides per a l'Aimentació (FAO), l'Organització Mundial de Sanitat Animal (OIE) i l'Organització Mundial de la Salut (OMS). 2019. (Publicació en anglès).
És un espai digital per prevenir i buscar solucions al soroll.
Elaborat en el marc del projecte Interreg Europe Ecowaste4food, on participen 7 regions i ciutats europees, i coordinat per l’Agència de Residus de Catalunya, soci català del projecte. 2019.
Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat