Societat - 30/05/2016 14:36 h. - Glòria Santamaria

Solucions digitals a reptes socials

La diputada de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, Maite Fandos, va participar divendres passat 27 de maig al Palau de Congressos de Catalunya a l'acte de cloenda de l'Imagine mSocial 2016, un programa d'innovació social que té com a objectiu buscar solucions als reptes socials actuals usant la tecnologia digital. 

Aquest programa ha estat impulsat de manera conjunta entre l'Imagine Creativity Center i mSocial, i ha comptat amb la participació de 12 dreamers que han estat seleccionats pel seu talent per les organitzacions participants i amb convocatòria lliure.

Durant el seu parlament, Fandos va destacar que «és important que la ciutadania pugui conèixer i accedir de forma clara, fàcil i ràpida al seus serveis socials» i va defensar que «uns Serveis Socials basats en drets socials han d'afavorir la màxima accessibilitat i transparència, així com ser el més eficaços i eficients possibles».

Els equips participants a l'Imagine mSocial 2016 han desenvolupat diverses solucions tecnològiques que pretenen donar resposta a quatre grans reptes promoguts conjuntament entre la direcció del programa i les institucions: Fundació ONCE, Cooperativa SUARA, SUEZ i Diputació de Barcelona.

La Diputació de Barcelona ha presentat una solució que té l'objectiu de fer més eficient la comunicació entre l'administració i els ciutadans, ajudant-los a trobar d'una forma ràpida i entenedora els serveis socials que busca, sense cues ni esperes i sense moure's de casa. A la vegada, els professionals podran dedicar més temps de qualitat a les persones que atenen.

L'equip de la Fundación ONCE, per la seva banda, ha creat una app mòbil anomenada Sens que és un sistema de localització basat en punts de referència virtuals, categoritzats en base als sentits: oïda, vista, olfacte, gust i tacte. Aquest aplicatiu, pot anar acompanyat d'un wearable, el Sens+, que facilitaria l'utilització d'aquesta aplicació.

La Cooperativa SUARA ha desenvolupat una app per a tablet personalitzada per cadascuna de les persones dependents i els seus cuidadors on, en funció de les seves necessitats podran demanar de forma senzilla serveis, suport, assessorament, etc., per complementar l'atenció domiciliària.

SUEZ, en canvi, ha pensat en una solució que contempla dues tipologies de regeneració urbana, la física i l'activa. La física s'adquireix mitjançant la instal·lació d'un punt de trobada estratègic en el barri, el qual proporciona connexió wifi i punts de càrrega mòbil. La regeneració activa la proporcionarà l'app BARRI, la qual ajuda els joves a transformar una afició en el seu projecte de futur, a fer-lo créixer mitjançant la promoció amb la resta de veïns i a tenir la possibilitat d'accedir a cursos subvencionats i pràctiques laborals dirigides a fer possible el seu projecte.

<< Tornar al llistat de notes de premsa

Desitgeu rebre les notes de premsa a la vostra adreça electrònica? Subscriviu-vos-hi

Cedim les imatges (vídeo i fotografies) als mitjans de comunicació que vulguin fer-ne ús, sempre que se'n citi la font i exclusivament per a contextualitzar aquesta notícia.