Educació - 21/06/2018 14:22 h. - Beatriu Sanchís

Més d'un miler de joves de 35 municipis finalitzen els seus PFI

Durant aquest mes de juny, els municipis de la demarcació de Barcelona que desenvolupen els Programes de Formació i Inserció (PFI) celebren actes de cloenda que serveixen per animar els joves que hi participen a continuar el seu camí a nivell formatiu i professional i felicitar-los pel treball fet durant el curs.

Els 35 municipis que reben el suport econòmic de la Diputació de Barcelona per realitzar PFI, han format més d’un miler de joves d’entre 16 i 21 anys que han finalitzat l'educació obligatòria sense obtenir el graduat d'ESO. Avui els municipis de Terrassa i Vilanova i la Geltrú celebren cloendes d’aquests programes.  

La propera setmana, els municipis de Castelldefels (25 de juny); Montgat (27 de juny); Sant Joan Despí (27) i Santa Margarida i els Monjos (28 de juny) celebraran els seus respectius actes de cloenda dels PFI.

A les cloendes assisteixen representants polítics del territori, familiars, mestres i representants de les empreses on els alumnes han realitzat les pràctiques, amb la voluntat de fer un reconeixement públic del seu esforç.

Els programes de formació i inserció són l'oferta educativa de segona oportunitat, adreçada als joves de 16 a 21 anys que finalitzen l'educació obligatòria sense obtenir el graduat d'ESO i no segueixen estudis en el sistema educatiu ni participen en altres accions de formació.

L’objectiu és proporcionar als alumnes una formació bàsica i professional per facilitar la seva incorporació al món laboral o la continuïtat de l'itinerari formatiu.

En el marc de les polítiques educatives locals, els ajuntaments impulsen dues modalitats de PFI: els plans de transició al treball (PTT), organitzats conjuntament amb el departament d'Ensenyament, i els plans d'iniciació professional (PIP), portats a terme només pels ajuntaments. La corporació dona suport econòmic a les dues modalitats.

El suport als PFI s'emmarca en el Pla d’Orientació de suport a les transicions educatives impulsat l’any 2014 per la Diputació de Barcelona, que representa un pas endavant en l’estratègia per reduir l’abandonament escolar prematur a la demarcació de Barcelona. El Pla compta amb una dotació de 1.700.000€ pel curs 2017-18, destinada a oferir suport financer als cursos de preparació per a l’accés als cicles formatius (ACCÉS) i als programes de formació i inserció (PFI).

<< Tornar al llistat de notes de premsa

Desitgeu rebre les notes de premsa a la vostra adreça electrònica? Subscriviu-vos-hi

Cedim les imatges (vídeo i fotografies) als mitjans de comunicació que vulguin fer-ne ús, sempre que se'n citi la font i exclusivament per a contextualitzar aquesta notícia.