Societat - Benestar - 07/07/2017 13:39 h. - Glòria Santamaria

Dilluns comença la 26a Escola d'Estiu d’Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona

. Amb el títol "Pobles i ciutats resilients, enfortint les capacitats", se celebrarà del 10 al 14 de juliol a l'Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona.

. Hi participaran 420 professionals de serveis socials i d’atenció a les persones. 

Aquesta edició comptarà amb 20 accions formatives, en format seminari (20 hores), taller (12 hores) o monogràfic (8 hores), o l’opció combinada de taller i monogràfic, amb l’objectiu de donar eines als professionals per acompanyar a les persones i promoure la resiliència personal i comunitària. 

 

Es presentaran eines innovadores d’intervenció professional per millorar l’acompanyament a les persones, com el FindingYou, el Mindfulness, l’Enneagrama, les constel·lacions emocionals i la gamificació. També s’oferiran estratègies per a enfortir l’atenció grupal i comunitària des dels serveis socials i els serveis d’atenció a les persones, com ara la introducció a la facilitació de grups i les metodologies participatives a l’espai públic, des d’un abordatge molt pràctic. Es presentaran, a més, propostes per abordar les urgències socials, els conflictes o les addicions, així com l’adaptació als canvis, des de la perspectiva resilient.

La vicepresidenta quarta de la Diputació de Barcelona i responsable de l’Àrea d’Atenció a les Persones, Meritxell Budó, inaugurarà l’Escola d’Estiu, el dilluns 10 de juliol a les 9:30h. Tot seguit, tindrà lloc la conferència inaugural en la que la psicòloga Dolors Reig, i editora principal d’”El caparazón”, presentarà les oportunitats i els reptes que envolten la generació Z, una generació de nadius digitals, formada per les persones nascudes durant la segona meitat dels anys 90 i a partir del 2000.

El dimarts 11 de juliol tindrà lloc una activitat escènica participativa, on el propi públic plantejarà conflictes i els treballarà en escena.

El dimecres, 12 de juliol se celebrarà la taula rodona “l’esport com a  element d’inclusió social i laboral”, en la que es debatrà sobre com l’esport, especialment entre els adolescents i joves, pot ser un element per enfortir capacitats i millorar les oportunitats educatives, facilitar la inserció laboral, i promoure la convivència i la cohesió social. 

La taula serà moderada per la diputada de Benestar Social de la Diputació de Barcelona,  Maite Fandos, i comptarà amb la participació de Gerard Esteva, president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, Carles Meilan, president de la Fundació CET 10, i Yuneisa Jiménez, participant a INSERsport 2017 i monitora de persones amb discapacitat intel·lectual a la Federació ACELL.

Podeu consultar tota la programació clicant aquí

<< Tornar al llistat de notes de premsa

Desitgeu rebre les notes de premsa a la vostra adreça electrònica? Subscriviu-vos-hi

Cedim les imatges (vídeo i fotografies) als mitjans de comunicació que vulguin fer-ne ús, sempre que se'n citi la font i exclusivament per a contextualitzar aquesta notícia.