23/07/2024 10:30 h.

Finalitzen les estades de pràctiques d'alumnes universitaris al Laboratori de C-R

Comparteix

El Laboratori de Conservació-Restauració continua col·laborant amb els centres universitaris en la formació de futurs professionals de la conservació-restauració acollint alumnes en pràctiques.

Enguany, i coincidint amb l’inici de la implementació del nou Programa de Conservació-Restauració de la Xarxa de Museus Locals (XML), el Laboratori de Conservació-Restauració de l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona ha acollit 2 alumnes dins l’especialitat de C-R de material arqueològic, un de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona i un altre de l’Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya. Els alumnes han tingut l’oportunitat de treballar en el Programa de Conservació-Restauració (C-R) i en el d’Exposicions itinerants de la XML, així com amb el Fons Historicoartístic de la Diputació de Barcelona.

Imatge que conté roba, persona, Cara humana, a cobert Descripció generada automàticament

Els alumnes han realitzat la revisió i valoració de l’estat de conservació dels béns arqueològics de les exposicions permanents i/o reserves dels museus de Mataró, Montcada i Reixac, Premià de Mar i Vilassar de Dalt, així com de les restes arqueològiques de la Seu d’Ègara de Terrassa i de l’antiga fàbrica Pujol i Bausis d’Esplugues de Llobregat. També han fet tasques de conservació preventiva in situ en les exposicions permanents dels museus de Vilassar de Dalt i de Premià de Mar; intervencions al Laboratori en diverses peces arqueològiques de bronze del Museu de Vilassar de Dalt; tasques in situ de documentació i conservació-restauració del bust de pedra de l’escriptora Rosalia de Castro a Cornellà de Llobregat, així com la documentació de la font de l’entrada del Museu Palau Mercader de Cornellà de Llobregat i dels vitralls del seu l’interior.

Imatge que conté persona, roba, eina, artesà Descripció generada automàticament

Dins del Programa d’Exposicions itinerants de la XML, els alumnes han fet la revisió final de l’estat de conservació de les peces de l’exposició itinerant “Caput Aut Navis. A cara o creu”, produïda pel Museu de Granollers i l’OPC, abans del seu retorn definitiu al museu un cop finalitzada la seva itinerància.

Pel que fa al Fons d’Històrico-artístic de la Diputació de Barcelona han realitzat tasques de manteniment de la linotípia ubicada al Pati Manning de a Diputació de Barcelona (antiga Casa de la Caritat).