17/06/2019 14:14 h.

Primera trobada de l’Observatori 2030 a Saragossa

Comparteix

Entre el 19 i el 21 de juny la capital aragonesa acollirà la primera trobada transversal de “l’Observatori 2030”. 

Es tracta d’un projecte estratègic del Consell Superior dels Col·legis d’Arquitectes d’Espanya (CSCAE) que ha reunit a tots els agents públics i privats implicats en el disseny i la planificació de les ciutats per fer-ne espais més sostenibles, inclusius, resilients i segurs, en línia amb els Objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides.

Aquesta trobada, estructurada en dos esdeveniments principals, aplegarà més d’una trentena d’experts del món de l’arquitectura, l’acadèmia, l’administració pública, l’empresa i el tercer sector per debatre sobre com garantir la qualitat de vida de les persones a través d’un millor disseny i planificació dels entorns urbans. 

El primer acte tindrà lloc el dimecres entre les onze i les dues del migdia, a la seu del Col·legi d’Arquitectes d’Aragó (COAA). Començarà  amb un discurs inicial de l’ex-director  d’ONU-Hàbitat, Joan Clos, i estarà seguit per dos debats moderats per periodista Manuel Campo Vidal, en els quals s’abordaran problemes d’habitatge, canvi climàtic i regeneració urbana.

El segon esdeveniment es durà a terme l’endemà, a l’Escola d’Enginyeria i Arquitectura de Saragossa (EINA). L’acte, amb el títol “Construir una visió col·lectiva del futur”, servirà de jornada preparatòria pel proper Congrés d’Arquitectura 2020. L’activitat aplegarà una vintena d’experts i expertes, que abordaran la situació dels arquitectes amb l’objectiu de redefinir la professió per afrontar els reptes actuals en matèria d’habitatge, ciutat i territori. 

Finalment, el divendres 21 al matí, el COAA acollirà l'Assemblea General Extraordinària, amb la qual el CSCAE vol donar veu als representants de tots els arquitectes del país i treballar amb ells i elles per donar solució a les necessitats dels professionals.