Transferència de coneixement i tecnologia

Transferència de coneixements científics i tecnològics al teixit social i productiu.

L’etapa d’Escola Universitària del 1922 al 2011 va especialitzar el centre en la formació de tècnics i directors d’indústries, però també en el suport directe i l’assessorament tècnic a la indústria.

Actualment, la transferència de coneixement es du a terme mitjançant una àmplia cartera de serveis adreçats a empreses, centres formatius, tècnics, dissenyadors i a la societat en general de forma àmplia.

Donem resposta a la demanda i necessitats de transferència mitjançant la formació, l’assessorament tècnic, la vigilància tecnològica, la documentació i la difusió.

Servei d’Informació i Assessorament Tècnic (SIAT)

És el mecanisme més formal de suport a les empreses, mitjançant l’elaboració d’informes tècnics sobre materials, fils, teixits, confecció i acabats de productes tèxtils. És un Servei de referència per a tot el sector i funciona des del 1933.  

Els dictàmens es fan d'acord amb la normativa vigent i emprant els útils i aparells més adients per a cada cas, com per exemple la fotomicrografia.

Llistat d'assajos i taxes

Borsa de Treball

Servei adreçat tant a les empreses com als estudiants registrats i que s’han format al nostre centre. Es posa en contacte l’empresa i les persones que estan a la Borsa de Treball per tal de satisfer la demanda empresarial i l’oferiment de coneixement i d’expertesa.

A la borsa de treball hi ha enginyers, tècnics especialistes, tècnics i tècniques de la nova formació dual que poden estar buscant feina o que, tot i tenir-ne, volen rebre informació per estar al dia del mercat laboral.

Normalització Tèxtil. AENOR, CEN i ISO

AENOR El CRTT participa en el Comitè t Tècnic de Normalització 40 (CTN 40), responsable de la validació i elaboració de normativa tècnica del sector tèxtil , assumint la presidència i secretaria del SC 7 de Gèneres de Punt i en la secretaria del SC 4 de Confecció.

AENOR és l'organisme legalment responsable del desenvolupament i la difusió de les normes tècniques a Espanya. Les normes s’elaboren des dels Comitès Tècnics de Normalització (CTN) i  indiquen com ha de ser un producte o com ha de funcionar un servei perquè sigui segur i respongui al que el consumidor n'espera.

Tota la normativa tèxtil és consultable a la Biblioteca del nostre centre.

Associació Ciutats Tèxtils Europees (ACTE)

L’Associació Ciutats Tèxtils Europees (ACTE) va ser fundada el 1991 amb la finalitat de representar i defensar els interessos de les col·lectivitats territorials i organismes adherents amb presència del sector tèxtil i de la confecció.

Associació Ciutats Tèxtils Europees (ACTE)

Com experts tecnològics i de coneixement de la realitat industrial de la província de Barcelona, fem tasques de suport a la presidència d’ACTE i assessorem en activitats de formació i de difusió de la xarxa. Centrem les nostres activitats en diversos projectes de l’associació així com  a través de publicacions i d’exposicions com Futurotextiles.

Diputació de Barcelona, EURECAT i l’ajuntament de Canet, a qui assessorem directament,  són membres destacats d’ACTE.

Termcat

Des del 2010 hi ha un conveni de col·laboració amb el TERMCAT per al manteniment i ampliació de dades terminològiques de l’àmbit tèxtil de manera que s’assessora en la validació i incorporació de termes tèxtils.  

Biblioteca

Servei de referència intern per als investigadors i de consulta i assessorament per a tècnics, estudiants i dissenyadors. Conté tres grans catàlegs de consulta: el fons documental, el fons normatiu i la textilteca (col·leccions catalogades de teixits de calada i de punt, de teixits d’ús tècnic, de ventall d’acabats i de possibilitats tècniques per als dissenyadors).

Museu Can Marfà

Col·laboració amb el Museu Can Marfà de Mataró. Compartim l’interès en la conservació, documentació, recerca i difusió del patrimoni material tèxtil.