21/06/2018 16:32 h.

Antoni Garcia: "Des de la Diputació de Barcelona treballem en la sensibilització i prevenció davant la lgtbifòbia als municipis"

Comparteix

La diversitat sexual i de gènere en les polítiques d'igualtat

La diversitat sexual i de gènere en les polítiques d'igualtat

La Diputació de Barcelona ha organitzat avui la jornada "La diversitat sexual i de gènere en les polítiques d'igualtat: de la teoria a la pràctica", a l’Espai Francesca Bonnemaison en el marc de la campanya institucional “Som el que som” impulsada per la corporació en suport als municipis en matèria LGTBI i per commemorar el Dia per a l’alliberament de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals que se celebrarà el proper 28 de juny.

 

En les paraules de benvinguda, el diputat d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, Antoni Garcia, ha destacat que "des de l'àmbit local lluitem pels drets de les persones a ser com vulguin" i ha remarcat que des de la corporació "treballem la sensibilització i la prevenció davant lgtbifòbia als municipis de la demarcació amb campanyes com la del Som el que som, que acabem de posar en marxar amb materials a disposició dels ajuntaments que es poden descarregar a la nostra pàgina web".

La doctora en Sociologia del gènere de la Universitat d’Edimburg i autora de “Divinas. Modelos, poder y mentiras” (Premi Anagrama d’Assaig 2015), Patrícia Soley-Beltran, ha pronunciat la conferència inaugural “No-Body is Perfect. Identitat i performativitat de gènere”.

Posteriorment, s’ha iniciat una taula rodona d’experiències amb l’objectiu de conèixer com es pot abordar la diversitat afectiva-sexual i de les identitats de gènere als àmbits familiars, escolars i al món de l’oci i el lleure juvenil. La taula ha comptat amb la participació d’Ana Valenzuela, membre de Chrysallis, associació de famílies de menors transsexuals; Miquel Missé, sociòleg i activista trans, membre de l'equip del projecte OASIS Acompanyament a joves LGTB; i Carla Valle, formadora de l'Escola Lliure El SOL, Institució no lucrativa i Escola de formació en àmbits d’educació, associacionisme i economia solidària.

La jornada ha finalitzat amb el monòleg “Albert/Berta”, un petit sketch de teatre sobre el procés de transició trans des de la vivència en primera persona, a càrrec de l’actriu Marta Hernández de la Cia. TeDebat, de la Fundació AC Granollers.