Butlletí Bibliosfera
setembre 2024 - #184

Agenda

Arrenca el curs amb dos Clubs del Llibre

Aquest setembre en el marc del Club del Llibre ens visiten l’escriptor i director creatiu audiovisual Pep Antoni Roig i la historiadora i filòloga Maria Carme Roca.

Dies: 15 de setembre (Pep Antoni Roig) i 26 de setembre (Maria Carme Roca)
Hora: 11 h (Pep Antoni Roig) i 19 h (Maria Carme Roca)
Llocs: Biblioteca Maria Àngels Torrents i Rosés de Sant Pere de Riudebitlles (Pep Antoni Roig) i Biblioteca La Cooperativa de Centelles (Maria Carme Roca)

Pep Antoni Roig (Barcelona, 1988) és escriptor i treballa de director creatiu en una productora audiovisual. Va estudiar Filologia Catalana a la UAB, però la seva trajectòria professional s'ha lligat sempre al món de la publicitat, la creativitat i la televisió, treballant de copywriter i guionista en projectes diversos. Paral·lelament, en els últims deu anys ha escrit reportatges i cròniques per a diversos mitjans de la premsa digital i de paper; en l'actualitat és columnista d'ElNacional.cat, on des del 2020 escriu sobre literatura, llengua, gastronomia, viatges i altres formes de plaer. També és col·laborador del programa No ho sé de Rac1. L'any 2017 va guanyar el Premi Anna M. Saavedra amb Abans de la boira (Andana, 2017), la seva primera novel·la, i el febrer de 2024 va publicar L'aire de les coses (Ara Llibres, 2024), un llibre a mig camí entre l'autoficció i l'assaig que gira al voltant de la figura de Josep M. Espinàs. També és un dels autors del llibre conjunt Catalunya, terra de vi, editat l'any 2021. L'any 2023 va ser codirector de Catalunya Nord: el català, a judici, emès al 30 minuts de 3Cat, i actualment treballa en una sèrie documental sobre la candidatura fallida d'Àngel Guimerà al Nobel, també per a 3Cat.

 

Maria Carme Roca (Barcelona, 1955) és llicenciada en Filosofia i Lletres (Història) i en Filologia Catalana (Literatura) i durant anys es dedicà a l’ensenyament. L’any 1997 va publicar la seva primera obra, i des d’aleshores no ha parat d’escriure. Amb una setantena de llibres publicats, ha conreat la literatura infantil i juvenil, el conte curt, l’assaig i la novel·la. Pel que fa a la novel·la, s’ha especialitzat en novel·la històrica (El monestir proscrit, Barcino, Escollida pels déus, L’enigma Colom, La merla blava, La noia del club...). Ha obtingut diversos premis literaris, com ara el Lola Anglada de contes infantils, el Barcanova de literatura infantil (Akanuu, l’arquer persa), el Nèstor Luján de novel·la històrica (Intrigues de palau) i premis de literatura juvenil com el Bancaixa (Qui és el de la foto?), el Joaquim Ruyra (Katalepsis) o el Barcanova (Selfi es al cementiri). La seva novel·la A punt d’estrena (2016) va rebre el Premi L’Illa dels Llibres per votació popular, i amb la novel·la El far va guanyar el Premi Prudenci Bertrana el 2018. A Bàrcino (2020) és la seva darrera novel·la per a adults.

 

Més informació:

Butlletí: Bibliosfera
Número de butlletí: #184 - setembre 2024

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Cultura
Gerència de Serveis de Biblioteques
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
934 022 241
El Bibliosfera al web