Butlletí Bibliosfera
abril 2018 - #113

Recursos

Visita d’estudiants de disseny al Bibliobús El Castellot

Els alumnes de Disseny d’Interiors i Disseny d’Audiovisual de BAU van visitar el Bibliobús El Castellot. Aquesta visita forma part del procés d’investigació per participar en els Premis Habitácola d’enguany, que proposen el redisseny de la parada de bibliobús i del seu entorn. A partir del 16 d’abril es podran veure a les xarxes socials els diferents projectes presentats.

Es tracta d’un concurs impulsat per ArquinFAD que s’adreça a estudiants de disseny i arquitectura. En aquesta edició han plantejat una reflexió sobre els espais de lectura i de promoció de la lectura a l’espai públic, “Lectures de(l) bibliobús”, sobre la base d’una realitat que ja existeix i que mereix una resolució satisfactòria i definitiva: les parades de bibliobús i el seu entorn. Amb l’impuls d’aquests premis, ArquinFAD vol ajudar els estudiants a introduir-se i donar-se a conèixer en el món professional. En concret, es concediran diversos premis, entre els quals el Premi Biblioteques que consisteix en un encàrrec del disseny i producció d’un prototipus d’expositor de llibres per a biblioteques o bibliopiscines, que es posarà a prova a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, i un lot de llibres ofert pel Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.

Els dotze bibliobusos, deu de la Diputació de Barcelona i dos de la Generalitat de Catalunya, són la resposta bibliotecària als municipis rurals. L'objectiu d'aquest servei és proporcionar a les poblacions de menys de tres mil habitants un accés als llibres i a la informació similar al que tenen altres poblacions més grans amb biblioteques estables.

Més informació:

 

Butlletí: Bibliosfera
Número de butlletí: #113 - abril 2018

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Cultura
Gerència de Serveis de Biblioteques
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
934 022 241
El Bibliosfera al web