Butlletí Bibliosfera
abril 2018 - #113

Notícies

Les biblioteques, impulsores i protagonistes del canvi al President’s Meeting 2018 de l’IFLA

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, va participar juntament amb la presidenta de la Federació Internacional d’Associacions i Institucions Bibliotecàries (IFLA), Glòria Pérez-Salmerón, a la President’s Meeting 2018 que va tenir lloc al Museu Marítim de Barcelona el 19 de març.

Sota el lema “Leading the way: Libraries as motors of change”, bibliotecaris de tot el món van poder escoltar diferents ponències que tractaven sobre els canvis i els reptes als que s’enfronta aquest col·lectiu professional.

L’IFLA és el principal organisme internacional que representa els interessos dels usuaris, dels serveis bibliotecaris i de documentació. És el portaveu en l’àmbit mundial dels professionals de les biblioteques i la documentació. En l’actualitat, compta amb 1.400 membres de cent quaranta països de tot el món.

Durant la seva intervenció, Mercè Conesa va recordar com «la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona disposa de dues-centes vint-i-cinc biblioteques, deu bibliobusos i 2,6 milions d'usuaris». I va afegir que «els ciutadans de les societats actuals demanden nous usos de les biblioteques per crear i generar coneixement i això s'aconsegueix gràcies als Bibliolabs i a trobades com aquestes on es poden compartir experiències».

En relació als Bibliolabs, Conesa va destacar que «el nou concepte presenta una nova dimensió de les biblioteques i que es tracta d’espais dinàmics d'aprenentatge, d'experimentació on els usuaris són els protagonistes i hi ha un intercanvi d'experiències i coneixement».

Per últim, Conesa va subratllar la importància d'espais de debat com el de l’IFLA «on es comparteixen idees globals, simultànies, idees que obren les nostres ments i canvien el món».

Més informació:

Butlletí: Bibliosfera
Número de butlletí: #113 - abril 2018

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Cultura
Gerència de Serveis de Biblioteques
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
934 022 241
El Bibliosfera al web