03/12/2018 12:55 h.
Inauguració del Magatzem d’Aliments Anoia
Dilluns dia 3 de desembre, a Santa Margarida de Montbui, s’ha dut a terme la signatura d’un conveni entre la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal de l’Anoia, la Asociación Artesanas del Corazón, la Fundació Privada Banc dels Aliments, i la Fundació bancària “La Caixa” per tal de formalitzar el suport al projecte de magatzem logístic per a la distribució d’aliments a l’Anoia. Juntament amb l’acte de signatura, s’ha procedit a la inauguració oficial del Magatzem, malgrat ja fa un any que el projecte està en funcionament a la comarca.
Aquest Magatzem, gestionat per l’entitat Artesanas de Corazón, amb la col·laboració del Consell Comarcal de l’Anoia, ajuntaments de la comarca, la Diputació de Barcelona, la Fundació Banc dels Aliments i, entitats com Càritas o la llar del Sant Crist d’Igualada i l’Obra Social “la Caixa”, fa les funcions de magatzem logístic d’aliments a la comarca, realitzant tasques de recollida, registre, emmagatzematge, organització de lots i distribució de productes alimentaris als diferents punts de distribució de la comarca que s’han adherit al projecte.
Un magatzem de proximitat suposa un recurs fonamental per a les entitats socials que distribueixen aliments a les persones vulnerables a la comarca, ja que redueix significativament els desplaçaments que han de fer per transportar les mercaderies que prèviament havien de recollir al magatzem del Banc dels Aliments de Barcelona.
Així mateix, el magatzem s’encarrega també de recollir excedents de fruita i verdura i els productes de la xarxa de fred. Això permet, no sols reduir costos de transport i medi ambientals, sinó també disminuir el temps de desplaçaments i, per tant, el risc de deteriorament dels aliments, facilitant que les entitats puguin subscriure’s a nous programes alimentaris, com són els de productes frescos (fruites i verdures) i de xarxa fred (congelats), més nutritius i saludables, fet que ha permès de garantir l’equilibri territorial ja que, totes les persones beneficiàries dels punts de distribució d’aliments reben la mateixa varietat d’aliments.