El 20 de març va acabar la desena edició de la formació CuEmE per a nous professionals. Aquesta és la primera que s’ha fet de forma totalment virtual, combinant sessions en grup per videoconferència i activitats de treball autònom. La valoració mitjana de la formació ha estat de 8,6, la més alta dels últims 7 cursos i 0,4 punts per sobre de la del curs passat.
En aquesta formació, les i els participants han aprofundit en els recursos de què disposa el programa per potenciar les competències emprenedores entre l’alumnat (especialment el Kit CuEmE) i han conegut i compartit experiències d’interès, tant d’edicions anteriors com les que estan desenvolupant en aquest moment.
La formació d’aquest curs ha fet especial èmfasi en la flexibilitat i la necessitat d’adaptar el Programa a les necessitats i les circumstàncies de cada territori, tenint en compte que algunes de les activitats no s’estan podent fer tal com estan previstes. La formació, però, ha donat a conèixer tots els recursos i possibilitats del Programa, perquè les participants estan capacitades puguin dur-lo a terme en tota la seva potencialitat en el moment que les circumstàncies ho permetin.
Els aspectes més ben valorats han estat les orientacions i l’aportació d’experiències concretes de les docents, la possibilitat de compartir experiències i resoldre dubtes en sessions grupals, i els recursos presentats (especialment el Kit CuEmE i les eines digitals). Com a principals aspectes de millora s’ha proposat: reduir la durada de les sessions en directe, augmentar la proporció de temps de treball grupal, millorar la cerca de recursos al Kit CuEmE i adaptar més el calendari de les activitats en línia a les fases de la cooperativa.
Cal assenyalar que les formadores van apreciar un important canvi en l’actitud per part de les persones participants al llarg de la formació: mentre que en el sessions del mes d’octubre van percebre molta inquietud sobre el desenvolupament del programa, en les de febrer i març, tot i que es mantenia l’estat de pandèmia i la incertesa general, en els grups es percebia una actitud més positiva, optimista i esperançadora.
Enguany la Generalitat acreditarà la formació a 113 docents de 94 municipis, el 82% de les quals són dones. El desequilibri en la participació en la formació s’accentua en els percentatges d’acreditació: mentre que el 73% de les dones inscrites acredita, el percentatge baixa al 56% entre els homes. En la formació també han participat 6 tècniques i 3 tècnics de 9 municipis.
Boletín: Cultura emprenedora a l’escola - CuEmE
Número de boletín: #5 - Curs 2020-2021 -abril
Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Gerència de Serveis d'Educació
Àrea d'Educació
Diputació de Barcelona
C/ Comte d'Urgell, 187
Escola Industrial - Edifici del Rellotge, 1a planta
08036 Barcelona
Tel. 934 022 263
Gerència de Serveis de Promoció Econòmica i Ocupació
Àrea de Desenvolupament Econòmic i Turisme
Diputació de Barcelona
Travessera de les Corts, 11-159
Recinte Maternitat - Pavelló Mestral
08028 Barcelona
Tel. 934 022 817