Butlletí Cultura Emprenedora
Curs 2020-2021 -abril
Ir arriba

A fons

 

Alumnes d'Els Ventets, creen una cooperativa CuEmE amb vocació de futur

 
 

 

Un cop acabi el curs, els i les sòcies de la cooperativa, tindran l'oportunitat d'integrar-se a la Cooperativa Juvenil de Collsuspina, creada el novembre de 2019. Aquesta cooperativa juvenil, la primera de Catalunya associada a un ajuntament, va ser impulsada per la regidora d’Ensenyament, Joventut, Entitats i Dinamització Cultura amb l’objectiu de mantenir la vinculació entre les i els joves del municipi un cop acabada l’etapa de primària i reforçar el sentit de pertinença amb el poble. 

 
Ir arriba

Actualitat

 

Intercanvi d'idees i experiències en les comunitats de pràctica CUEME

 
 

 

33 persones de 27 ens locals van participar els dies 15, 16 i 23 de febrer a les trobades de les primeres comunitats de pràctica del Programa. Aquesta metodologia s’ha incorporat al programa arran del Pla director per al període 2020-25, amb la voluntat de potenciar encara més l’intercanvi i la generació de coneixement conjunta entre els ens participants, així com la progressiva autonomia dels ens en el desenvolupament del Programa als seus territoris.

 
 

113 docents reben acreditació de la Generalitat per la formació CuEmE

 
 

El 20 de març va acabar la desena edició de la formació CuEmE per a nous professionals. Aquesta és la primera que s’ha fet de forma totalment virtual, combinant sessions en grup per videoconferència i activitats de treball autònom. La valoració mitjana de la formació ha estat de 8,6, la més alta dels últims 7 cursos i 0,4 punts per sobre de la del curs passat.

 
 

Les primeres escoles comencen a rebre les plaques de reconeixement

 
 

 

Algunes de les escoles amb una trajectòria consolidada al Programa han començat a rebre una placa identificativa de la seva participació a CuEmE.  Aquesta tramesa, que acompanyem d’un missatge dels diputats de les dues àrees que impulsen el programa, és un reconeixement del seu compromís i experiència continuada davant dels agents del seu territori i vol contribuir a fer visibles la implicació del centre amb la seva comunitat educativa.

 
 

Materials digitals de difusió: diplomes, banderoles, cartells i altres

 
 

 

Us recordem que a la web del CUEME, hem publicat material gràfic i recursos de comunicació. Per acompanyar el procés de venda de productes de les cooperatives, teniu accés a cartells, banderoles i roll-up en fitxers digitals que podeu fer imprimir. En aquest mateix apartat, trobareu les plantilles dels diplomes, en format Word i PDF editable, que us permetran personalitzar les acreditacions de l'alumnat participant al programa. 

 
Ir arriba

El kit CuEmE

 

Novetats del Kit

 
 

 

El darrer vídeo de suport als tallers a l’aula ja està disponible al Kit CuEmE, dins del recurs L’atenció al client: què cal saber? Aquest any de pandèmia serà fonamental una bona difusió i comunicació dels productes, i considerar la millor estratègia de venda: per encàrrec, presencial o una combinació de les dues. A l'audiovisual trobareu diferents d’estratègies per atendre la clientela, bé sigui de forma presencial o en línia i recomanacions per preparar el mercat, muntar la parada i organitzar-se el dia de la venda, sempre amb el suport de l’ens local.

 
 

El Kit CuEmE t’ajuda

 
 

 

Aquest trimestre, el programa arriba les dues darreres fases: la venda i la recollida dels fruits de la cooperativa. El Kit CuEmE ofereix un total de 10 recursos per als ens locals, 30 per al professorat i 11 per a l’alumnat, per treballar-hi. Tot seguit en detallem alguns: fonts d’inspiració: coneixem els comerços del barri, poble o ciutat; l’organització de la venda i les activitats durant el mercat i donem part dels beneficis a una entitat social.

 
Ir arriba

Experiències CuEmE

Els ens locals acompanyen les cooperatives

Cooperativites de l'Escola Rosella

Cooperativites de l'Escola Rosella

En alguns municipis, els i les electes han visitat les escoles, com a Sant Pere de RibesViladecavalls o Sant Boi de Llobregat. En altres municipis han estat els i les sòcies de les cooperatives que han visitat l'ajuntament, com és el cas de l'alumnat de l'escola Rosella de Viladecavalls o les escoles de Terrassa. Aquest curs el contacte també s'ha fet a través de trobades virtuals, per exemple, l'alumnat de l'escola d'Educació Espacial El Pontarró de Martorell, que ha presentat la seva cooperativa a l'alcaldia per videoconferència.

Trobades i intercanvi entre cooperatives

Presentació de les cooperatives de Cerdanyola

Presentació de les cooperatives de Cerdanyola

Malgrat les limitacions derivades de la COVID-19, alguns municipis han organitzat trobades de cooperatives. A Cerdanyola l'ajuntament va organitzar un acte en línia on van participar les 10 cooperatives d'aquest curs. De la mateixa manera, les i els cooperativistes de les dues escoles de Badalona que participen aquest any, s'han pogut conèixer en una trobada virtual organitzada pel municipi. També de manera telemàtica, l'alumnat de dues de les escoles del Lluçanès que participen al projecte CUEME han compartit la seva experiència. Les trobades de cooperatives es van treballar a la comunitat de pràctica i podeu consultar la infografia amb el resultat final.

Arriba el moment de crear els prototips i fer l'estudi de mercat

Prototips de la cooperativa ManuArt de l'Escola Lluçanès

Prototips de la cooperativa ManuArt de l'Escola Lluçanès

Tant la cooperativa Somcinqué de l'Escola Montserratina de Viladecans com Els Productors del Morsell d'Olivella, enguany han fet l'estudi de mercat dels productes que fabricaran i vendran mitjançant un formulari en línia Google. En ambdós casos, els socis han creat els prototips, els han fotografiat, els han posat preu i han sondejat l'interès i la intenció de compra de possibles compradors.

Com posar preu als productes i cercar finançament?

Taller de finançament a l'escola FEDAC de Prats de Lluçanès

Taller de finançament a l'escola FEDAC de Prats de Lluçanès

Els i les sòcies de la cooperativa de l'escola Josep Tarradellas del Prat han rebut, per videoconferència, un assessorament sobre com posar el preu adient als productes. D'altra banda, la cooperativa de l'escola FEDAC de Prats de Lluçanès ha assistit un taller de finançament, on ha après com aconseguir més diners si no n'hi ha prou amb l'aportació inicial.

Ir arriba

En el butlletí vinent parlarem de…

La venda de productes i els 10 anys del programa CuEmE

Cooperativa CUPCOI de l'escola Mansuet Cooperativa CUPCOI de l'escola Mansuet

Cooperativa CUPCOI de l'escola Mansuet

Cooperativa CUPCOI de l'escola Mansuet

La venda de productes, culmina la feina de les cooperatives feta durant tot el curs. Al proper número, parlarem de les diferents experiències i estratègies de venda en les circumstàncies actuals. 

També parlarem del desè aniversari de programa que es compleix aquest curs. Recordarem els començaments del CuEmE i reflexionarem sobre quin impacte ha tingut el programa al territori durant aquest temps.

 
     

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Educació
Àrea d'Educació
Diputació de Barcelona
C/ Comte d'Urgell, 187
Escola Industrial - Edifici del Rellotge, 1a planta
08036 Barcelona
Tel. 934 022 263
 

Gerència de Serveis de Promoció Econòmica i Ocupació
Àrea de Desenvolupament Econòmic i Turisme
Diputació de Barcelona
Travessera de les Corts, 11-159
Recinte Maternitat - Pavelló Mestral
08028 Barcelona
Tel. 934 022 817

X