Butlletí Bibliosfera
setembre 2024 - #184

Recursos

Campanya de foment de la lectura

El Departament de Cultura ha llançat una important campanya per promoure la lectura, una de les accions incloses en el Pla Nacional del Llibre i la Lectura, aprovat pel Govern de la Generalitat el juliol de 2023, amb l’objectiu de fomentar l’hàbit de llegir i augmentar els índexs de lectura, especialment en llengua catalana.

El lema de la campanya és "Llegir, al centre dels teus plans", i es basa en la idea que es pot llegir en una gran varietat de moments i formats.

L’objectiu principal d’aquesta iniciativa és associar la lectura amb el benestar personal, un concepte clau que es va destacar durant les converses amb el sector mentre es desenvolupava el Pla Nacional del Llibre i la Lectura.

La campanya reinterpreta la popular expressió "Sofà, pel·li i manta" i la transforma en "Sofà, llibre i manta". A partir d’aquesta idea de considerar la lectura com una activitat per gaudir, els materials visuals mostren diverses situacions on es pot llegir: des d’un llibre en paper al sofà, passant per un llibre electrònic al transport públic, fins a un audiollibre mentre fem una passejada per la muntanya, per exemple. La campanya fa seva aquesta fórmula per destacar que el llibre és sempre una opció d’entreteniment de qualitat, capaç de generar benestar, coneixement i vincles personals, independentment de l’edat o la situació, i convida a imaginar altres moments en què la lectura podria encaixar.

Seguint les línies del Pla, l’objectiu de la campanya és promoure l’hàbit de llegir, sense importar l’origen o context sociocultural dels lectors, tot creant nous espais per a la lectura i associant-la directament al benestar.

 

Més informació:

Boletín: Bibliosfera
Número de boletín: #184 - setembre 2024

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Cultura
Gerència de Serveis de Biblioteques
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
934 022 241
El Bibliosfera al web