15/07/2019 09:00 h.

Més de 420 professionals acomiadem la 28a edició de l’Escola d’Estiu

Comparteix

Hem compartit 21 cursos de formació; una conferencia inaugural, i diverses activitats complementàries.

Al llarg d’aquesta setmana dedicada a la formació, a l’Espai Francesca Bonnemaison, plena d'aprenentatge i d'intercanvi, hi han participat més de 420 professionals. A  través d'aquest espai de coneixement i de trobada hem volgut oferir-vos eines per millorar la intervenció social amb innovació en el món local i seguir enfortint els drets socials.

Aquesta edició, amb 21 accions formatives (en format de seminari, taller o monogràfic), i diverses activitats complementàries molt dinàmiques, una conferència inaugural, una taula rodona, un espectacle teatral i una visita guiada de l'exposició que trobareu fins al dia 30 d'agost al vestíbul, esperem us hagin ajudat a donar respostes des del món local a una realitat social diversa.

Esperem que aquesta proposta formativa, d'intercanvi i d'aprenentatge hagi estat del vostre interès i sobretot,  us sigui útil en el vostre dia a dia a les ciutats i pobles on treballeu, per enfortir els serveis d'atenció a les persones al llarg de tot el cicle de vida.

Enguany l'Escola d'Estiu ha comptat amb accions formatives que han fet un especial èmfasi en tècniques per desenvolupar habilitats i competències, com L’autodiagnosi com a eina d’apoderament de les persones; Innovació social des de l’educomunicació per a persones joves; Desenvolupament emocional i benestar; La imatge de les persones grans en els mitjans de comunicació; Mindfulness aplicat a l’àmbit social o Impulsa’t amb l’Acting, millora la teva feina amb tècniques teatrals,  Entendre la diversitat a partir de la percepció o bé Eines per treballar en equip des de l'Eneagrama.

També s’ofereixen cursos per intervenir en la soledat de les persones grans; Manual d'intervenció creativa en serveis socials; Emprar la comunicació no verbal com a eina per resoldre conflictes, per implementar projectes de mentoria en joves en risc d’exclusió social; per aprofundir en la mirada de gènere i diversitat sexual; per atendre l’adolescència, pantalles i drogues des d’una mirada de gènere o per impulsar una transformació interactiva i generar canvis creatius en l’entrevista en serveis socials.

Amb el títol "Un ecosistema de coneixement i innovació per als Serveis Socials", el consultor social Fernando Fantova va obrir l’Escola d’Estiu, defensant durant la conferència inaugural la necessitat d’una reconversió dels Serveis Socials. Podeu descarregar-vos el guió del ponent a la web de l'Escola d'Estiu.

El dimarts, el debat moderat per Isabel Alonso, presidenta de DMD-CAT, sobre el concepte de la mort i una llei d'eutanàsia a prop, es va debatre la mort des de l'òptica periodística, mèdica, legal i testimonial, així la situació legal que ens trobem en el país per desenvolupar una llei d'eutanàsia.

L’espectacle “ESTRANYES RELACIONS”, de la Companyia teatral, FREC a FREC presentà el dijous, una obra de caràcter educatiu i participatiu on es va parlar de la  “violència masclista” i la seva possible detecció en una relació.

També vam organitzar una visita guiada el divendres 12 de juliol, de l'exposició Reina Amàlia, amb el Col·lectiu SomAtents, que ens va explicar la seva tasca d'investigació i divulgació sobre aquesta presó de dones Reina Amàlia, del Raval, sobretot dels motius pels quals s'hi empresonava les dones.

Volem agrair a totes persones que heu fet possible l’organització d’aquesta Escola d’Estiu, - professionals de la Diputació de Barcelona i equip docent -, i especialment l’assistència i la implicació de les més de 420 persones que hi heu participat. 

Podeu visualitzar la galeria d'imatges a la web de l'Escola d'Estiu.

Moltes gràcies a tothom i ens veiem a la 29a edició de l'Escola d'Estiu de l'Àrea d'Atenció a les Persones amb la nova etiqueta #EEPersones20. Fins a l'estiu vinent!.