Butlletí EspaiS@lut
Estiu 2024 - #141

El Servei de Salut Pública informa

Presentació de l’informe d’Indicadors de Salut Local al Consell de Salut de Sant Joan Despí

© Diputació de Barcelona

© Diputació de Barcelona

El passat 28 de maig es van presentar els principals indicadors de salut local de Sant Joan Despí en el marc d’una convocatòria del Consell de Salut on a més de conèixer l’estat de salut del municipi, es van tractar altres temes com les novetats del document de voluntats anticipades i el servei d’atenció psicològica jove.

El públic assistent va ser transversal i intersectorial. Hi van assistir tècnics i càrrecs electes de l’ajuntament, professionals dels centres d’atenció primària, personal de l’Agència de Salut Pública, associacions de veïns i veïnes i partits polítics.

Durant la sessió es van presentar indicadors sociodemogràfics, de salut sexual i reproductiva, de morbimortalitat i d’accidentalitat viària i finalment es va fer un exercici exemplificador de planificació estratègica a partir dels principals resultats. Totes aquestes dades van permetre als assistents fer-se una idea de quin és l’estat de salut del municipi, fet que va desencadenar diferents neguits per part del públic assistent en referència a l’estat de salut del municipi i a la relació de recursos disponibles per poder fer front a les problemàtiques emergents de salut detectades a través de la presentació.

La presentació dels principals indicadors de salut local va despertar l’interès dels assistents per llegir l’informe sencer per tal de poder fer una anàlisi amb profunditat i realitzar propostes concretes d’actuacions en el proper Consell de Salut.

L’ajuntament, per la seva part, va informar de la voluntat d’engegar el pla local de salut (PLS) del  municipi. Els informes d’indicadors de salut local són una eina útil per a realitzar la diagnosi de salut, un dels primers passos en el procés d’elaboració d’un PLS que serveix per detectar necessitats i prioritzar els problemes de salut de la localitat.

El recurs de l’Informe d’indicadors de salut local està disponible per als municipis de més de 10.000 habitants i es pot demanar a través del Catàleg de serveis.

 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #141 - Estiu 2024

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS