Butlletí EspaiS@lut
Maig 2024 - #139

El Servei de Salut Pública informa

Sumem en l’educació per a la salut als municipis

© Diputació de Barcelona

© Diputació de Barcelona

Entenem l’Educació per a la salut com un procés de formació i de responsabilització de la persona per adquirir coneixements, actituds i hàbits saludables bàsics per a la promoció de la salut individual i col·lectiva.

La salut continua sent un repte social i un repte educatiu pels ajuntaments, i és per això que es contempla l’educació per a la salut com a dimensió a tenir molt en compte, bé sigui de manera transversal, bé sigui a partir de programes o intervencions específiques. 

Per contribuir en l’impuls de l’educació per a la salut als municipis, el Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona posa a l’abast dels ens locals una sèrie de tallers i xerrades de diversos àmbits temàtics adreçades a la comunitat educativa, a la ciutadania i a les persones grans, perquè les puguin integrar en els seus programes de salut i/o entorn educatiu amb l’objectiu de promoure estils de vida saludable, que permetin millorar la salut de les persones. 


Aquestes activitats s’ofereixen als municipis de la demarcació de Barcelona a través del Catàleg d’Activitats d’educació per a la salut, en el marc del Catàleg de serveis, amb l’objectiu de donar a conèixer els beneficis d’una alimentació saludable, promoure una sexualitat sana, prevenir les addiccions, promoure el benestar emocional, tenir cura del cos i fomentar l’autoprotecció.

Aquestes activitats són impartides per professionals experts en les diferents matèries que s'aborden i la metodologia es basa en mètodes d’aprenentatge dinàmics, que estimulen i motiven la participació, generant un espai d’intercanvi, reflexió, debat i aprenentatge.

Durant l’any 2023, 84.119 persones van poder participar en les 4.000 activitats d’educació per a la salut realitzades a 160 municipis, i totes aquestes activitats van ser valorades molt satisfactòriament.

Tot seguit, amb la següent infografia, es detalla la distribució de les activitats educatives atorgades.


Al llarg d'aquest any 2024, està previst que es realitzin un total de 4.025 activitats d’educació per a la salut a 202 ajuntaments de la província. I de cara al 2025 s’obrirà la convocatòria per sol·licitar el recurs i les activitats de l’1 de juliol al 31 d’octubre de 2024, a través del catàleg de serveis.

Trobareu la informació al següent enllaç

Des del Servei de Salut Pública amb aquest recurs volem sumar esforços amb el món municipal per contribuir a que la comunitat educativa i la ciutadania en general adopti models de vida saludables que ajudin en la millora de la salut de la població. 

 

 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #139 - Maig 2024

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS