Butlletí EspaiS@lut
Desembre 2023 - #134

Dia Mundial de la Sida als municipis

Acte institucional Dia Mundial de la Sida

© Diputació de Barcelona

© Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona ha participat l’1 de desembre en l’acte institucional de commemoració del Dia Mundial de la Sida, amb el tradicional desplegament simultani del Tapís Memorial de la lluita contra la Sida des dels balcons del Palau de la Generalitat i de l’Ajuntament de Barcelona.

 

 

La diputada de Salut Pública, Gemma Tarafa, ha recordat durant l’acte que, malgrat els avenços dels darrers anys en aquesta malaltia, cal “reforçar el compromís de les administracions per continuar empenyent en tres grans reptes: la qualitat de vida física i psicològica de les persones amb VIH; l’estigma social, que continua molt present, i garantir que aquestes persones tinguin els mateixos drets que la resta”. En aquest sentit, la diputada ha ratificat el compromís de la Diputació de Barcelona per “redoblar esforços” per fer front a aquests reptes.

Durant l’acte, la cap de l’Àrea de Prevenció, Atenció i Control de les ITS i el VIH, Rosa Mansilla, ha llegit el manifest conjunt d’enguany que porta per lema “Reforcem el compromís”, i en el qual les administracions es comprometen a reforçar el compromís “perquè sigui possible, tal i com fixa l’OMS, eliminar el VIH com a amenaça per a la salut pública l’any 2030”. Al Ple ordinari del mes de novembre de la Diputació de Barcelona es va llegir el manifest al qual s’han adherit més de 130 entitats.
 

 

 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #134 - Desembre 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS