Butlletí EspaiS@lut
Desembre 2023 - #134

Espai municipal

Fins als tres anys, la pantalla apagada

© Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

© Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet


El 2022 es va iniciar a Santa Coloma de Gramenet una campanya per sensibilitzar la població sobre l’impacte indesitjable de l’ús de pantalles en la primera infància. Està integrada pel CSMIJ, l’ICS, Bressolgramenet (empresa municipal d’escoles bressol) i els serveis d’educació, infància i salut pública de l’Ajuntament.

A més de formació dels diferents equips professionals que treballen amb famílies i que són referents de la canalla, i difusió de missatges a e-xarxes, s’han editat cartells i targetes, i creat un vídeo de sensibilització en català subtitulat al castellà.

Aquesta tardor s’ha editat un material per a famílies, pensat per reforçar amb més continguts els missatges que els diferents serveis transmetem de manera oral. Pensat per donar en mà amb mares, pares o altres familiars amb qui s’ha creat un vincle, explica de manera breu els impacte de les pantalles. 

El fullet és bilingüe i està escrit en un llenguatge proper, amb una frase col·loquial per introduir cada apartat. El text informa sobre les repercussions motores, de vincle afectiu i de desenvolupament cerebral del seu ús, proposa fer-ne poc ús a partir dels tres anys, i convida a oferir una vida rica i estimulant per no necessitar l’ús dels dispositius.

 

 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #134 - Desembre 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS