Butlletí EspaiS@lut
Desembre 2023 - #134

El Servei de Salut Pública informa

Jornada de platges a la Diputació de Barcelona

© wing-wing / Shutterstock.com

© wing-wing / Shutterstock.com

Les platges són un gran actiu dels nostres municipis, però també una gran responsabilitat per als ajuntaments, els quals han de garantir que les condicions de seguretat siguin les adequades. Des de Salut Pública de la Diputació de Barcelona fa anys que s’ofereix suport (econòmic i material) als municipis del litoral de la demarcació per a contribuir a minimitzar els riscos per a la salut dels usuaris de les platges. 

 

Per tal de donar a conèixer l’estratègia de la Diputació de Barcelona per aquest mandat en matèria de platges, el passat dia 7 de novembre es va organitzar una jornada amb els responsables de la gestió de les platges dels municipis costaners de la província de Barcelona. En aquesta jornada, els representants dels ajuntaments van poder fer les seves aportacions sobre la campanya de platges d’enguany, així com sobre les necessitats dels seus municipis en aquest àmbit. 

Durant aquesta trobada, es va informar sobre els suports que ofereix Salut Pública de la Diputació als ajuntaments en l’àmbit de platges. Per una banda, es va parlar del fons de prestació de platges, un suport econòmic mitjançant el qual s’han distribuït enguany 859.000 euros entre els 25 municipis costaners de la província de Barcelona. Per altra banda, es va fer esment del material d’informació i prevenció de riscos per a la salut de la campanya Cuida les platges i cuida’t tu que aquesta temporada ha repartit 10.990 ventalls, 6.580 polseres d’identificació per a nens i nenes i 1.614 contes de Els pirates de la platja, entre altres. Així mateix, es va fer menció de l’estudi pilot de les boies intel·ligents que durant aquest estiu la Diputació ha subvencionat en dos municipis de la costa barcelonina (Sant Pol de Mar i Sitges).

En la jornada es va posar sobre la taula la intenció de la Diputació de Barcelona de crear un grup de treball tècnic format per representants de l’àrea de platges dels diversos ajuntaments i coordinat des del Servei de Salut Pública de la Diputació.

Aquest grup de treball, que es posarà en marxa durant el proper any 2024, reflexionarà sobre els serveis que han d’oferir els ens locals als usuaris de les platges, així com els recursos que s’ofereixen des de la corporació, per donar suport als municipis tenint en compte les seves necessitats i els nous hàbits de la ciutadania. D’aquesta manera es pretén reforçar les platges com a espais saludables, que és una de les prioritats del mandat, tal com va expressar el diputat president de l’Àrea, Josep-Ramon Mut i la diputada delegada de Salut Pública, Gemma Tarafa.

 

 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #134 - Desembre 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS