Butlletí EspaiS@lut
Novembre 2023 - #133

Novetats jurídiques

Bases d'una línia de subvencions adreçades als ens locals per a la realització d'inversions per a la recuperació, rehabilitació, adequació i execució de captacions d'aigües subterrànies per a l'abastament

 

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha anunciat una nova línia de subvenció en règim de concurrència competitiva destinada a ens locals per a la realització d’inversions relacionades amb la recuperació, la rehabilitació, l’adequació i l’execució de captacions d’aigües subterrànies per a l’abastament. 

Les actuacions que poden ser objecte d’aquesta línia de subvenció són:

  • La recuperació de captacions d’aigües subterrànies que formin part del servei municipal i actualment estan fora de servei.
  • L’augment de rendiment de pous que formin part del servei municipal d’abastament i estiguin en servei.
  • L’execució de noves captacions d’aigües subterrànies (excepte en municipis connectats a xarxa supramunicipal i casos en que la nova captació suposi una major extracció de cabal de masses d’aigua indicades en l’annex 1 de les bases de la convocatòria).
  • L’adequació de captacions d’aigües subterrànies existents per incorporar a la xarxa d’abastament.

Aquestes actuacions s’han d’executar dins del període comprès entre l’endemà de la publicació de la convocatòria i fins a 18 mesos a comptar a partir de la notificació de l’atorgament de la subvenció. La inversió elegible màxima correspon a 15.000 euros per cada m3/hora del cabal addicional a recuperar que l’ens declari a la sol·licitud, amb un topall màxim de 250 litres per habitant i dia. S’inclouen dins de les despeses subvencionables el cost previst de la redacció dels projectes constructius i el cost de les assistències tècniques associades a l’execució de l’obra.

Un cop s’obri la convocatòria s’haurà de realitzar la petició en el termini indicat i adjuntant tota la documentació necessària.

Podeu llegir l’anunci sencer de la subvenció en aquest enllaç

 

 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #133 - Novembre 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS