Butlletí EspaiS@lut
Octubre 2023 - #132

Espai municipal

Mataró celebra el Dia Mundial de l'Alimentació

© Ajuntament de Mataró

© Ajuntament de Mataró

Tornen les Jornades de salut i alimentació a Mataró. Amb motiu de la commemoració del Dia Mundial de l’Alimentació, la ciutat organitza un seguit d’actes durant la segona quinzena d’octubre.

L’objectiu principal de les jornades és sensibilitzar la població vers la importància d’alimentar-se de manera saludable i de practicar activitat física de manera regular, per tal de gaudir d’una bona salut.

Hi ha molts factors que influeixen en aquests comportaments, i la situació econòmica i social actual n’és un. Per això, les activitats programades aquest any pretenen facilitar a la ciutadania (especialment a la més vulnerable) estratègies per menjar de manera saludable amb pocs diners, i recursos per poder fer exercici físic de manera gratuïta.

En relació l’alimentació es repetirà l’activitat iniciada i consolidada l’any passat Omple de salut la teva nevera!, enguany incorporant missatges que ajudin a abaratir el seu contingut  i es reforçarà amb el taller Cuina saludable i econòmica, quatre sessions en què s’elaboraran receptes senzilles, saludables i de baix cost.

Pel que fa l’activitat física, Mataró gaudeix d’una oferta variada i gratuïta: des dels itineraris del programa A peu, fem salut! a la xarxa de Parcs Urbans de Salut recentment ampliada.
Amb la col·laboració del personal de fisioteràpia dels Centres d’Atenció Primària de salut, s’han programat diverses caminades i activitats dirigides per difondre i fer un bon ús d’aquests espais.

Paral·lelament, les escoles que participen en el Programa Salut Integral (SI!), celebraran durant aquests dies la seva Setmana de la Salut, amb activitats relacionades amb l’alimentació, l’activitat física, el benestar emocional i el coneixement del cos i del cor.

Per qüestions de disponibilitat d’espais, els 11 tallers del programa "Cuina sense pares" de la Diputació de Barcelona que habitualment s’emmarquen en les Jornades de salut i alimentació, s’han traslladat al mes de novembre.

És important destacar que les Jornades han estat organitzades des de la Taula de Salut Comunitària de la ciutat, espai de treball i coordinació dels diferents agents de salut que operen al territori: Consorci Sanitari del Maresme, Institut Català de la Salut, Agència de Salut Pública, Oficines de farmàcia i Secció de Salut de l’Ajuntament. Hi col·laboren altres serveis municipals.

Tota la informació aquí.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #132 - Octubre 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS