Butlletí EspaiS@lut
Octubre 2023 - #132

El Servei de Salut Pública informa

L’aigua és vida. L’aigua nodreix. No deixa ningú enrere

© OMS

© OMS

Sota aquest lema, l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) celebra enguany el Dia Mundial de l’Alimentació.

L’aigua és imprescindible per a la vida. El 71% de la superfície del nostre planeta està formada per aigua però d’aquesta només un 2,5% és aigua dolça, necessària per a la vida d’animals i plantes, per a l’agricultura i per a la indústria. 

Però tal i com diu la FAO aquest recurs no és infinit. “Aspectes com el ràpid creixement de la població, la urbanització, el desenvolupament econòmic i el canvi climàtic estan posant els recursos hídrics del planeta sota un estrès cada cop més gran”.

Per aquest motiu és necessari produir aliments i altres productes agrícoles amb menys quantitat d’aigua, garantir-ne una distribució equitativa i la preservació dels sistemes aquàtics d’alimentació, i tal i com diu el lema d’enguany :no deixar ningú enrere.

Per aconseguir-ho és imprescindible la implicació dels governs per tal d’aconseguir una millora de la gestió de l’aigua. Però tots i cadascun de nosaltres també podem contribuir a preservar aquest recurs natural escollint aliments locals, de temporada i frescos, evitant o reduint-ne el  malbaratament i trobant maneres segures de reutilitzar-los i així evitar la contaminació de l'aigua.

Junts podem contribuir a tenir cura d’aquest bé tan preat que s’està convertint en una causa de conflicte a causa dels efectes de la contaminació, degradació d’ecosistemes, pràctiques agrícoles i industrials insostenibles i per descomptat del canvi climàtic.  

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #132 - Octubre 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS