Butlletí EspaiS@lut
Octubre 2023 - #132

Espai municipal

Pla de Salut de Santa Margarida de Montbui 2023-2027

© Santa Margarida de Montbui

© Santa Margarida de Montbui

Des del passat mes de maig, amb l’aprovació pel ple de l’ajuntament, Santa Margarida de Montbui compta amb un pla local de salut que aborda de manera estratègica l’acció en salut pública que es durà a terme al municipi durant els propers quatre anys.

L’ajuntament tenia la voluntat d’engegar el projecte del pla de salut des de l’any 2019, en què va acordar amb el Centre d’Atenció Primària (CAP) del municipi iniciar un procés comunitari participatiu que fes possible conèixer l’estat de salut de la població i dissenyar posteriorment accions orientades a millorar-la.

Tot i que l’arribada de la pandèmia va aturar el projecte, en realitat la situació viscuda va reafirmar la necessitat de realitzar el diagnòstic de salut . Aquest es va poder reprendre durant el 2021, mantenint-se en tot moment l’aliança de treball col·laboratiu amb el CAP i comptant  amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Durant l’any 2022 s’ha realitzat la segona fase del pla de salut, el pla d’acció, estructurat entorn als determinants de salut i relacionats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

El pla d’acció és el resultat del treball de les aportacions de les persones amb perfil tècnic i polític del municipi i dels veïns i veïnes, que amb les seves respostes a un qüestionari en línia i la participació en un taller grupal han contribuït a perfilar les propostes de millora als problemes i necessitats detectats en la fase prèvia de diagnòstic, que després s’han traduït en accions concretes del pla de salut.

L’elaboració d’un pla local de salut és un repte per un ajuntament, ja que implica mobilitzar tant a les àrees i serveis del consistori, com a la ciutadania i els agents de salut, i organitzar un treball conjunt i participatiu que fa que inclusió de la mirada de salut en les agendes dels responsables de les polítiques al municipi sigui un objectiu assolible.

El Pla de Salut de Santa Margarida de Montbui 2023-2027 ha aconseguit ordenar i programar 84 accions, de les quals 46 s’han estimat com d’alta prioritat a desenvolupar en el període de vigència del Pla.

El pla es pot consultar aquí.

El recurs s’ofereix a través del Catàleg de Serveis
 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #132 - Octubre 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS