Butlletí EspaiS@lut
Octubre 2023 - #132

Destacat

Catàleg d’activitats d’educació per a la salut per al 2024

© Diputació de Barcelona

© Diputació de Barcelona

La promoció de la salut es defineix com el conjunt d’actuacions, prestacions i serveis destinats a fomentar la salut individual i col·lectiva i a impulsar l'adopció d'estils de vida saludables per mitjà de les intervencions adequades en matèria d'informació, comunicació i educació sanitàries. En aquest sentit els ajuntaments hi juguen un paper clau en el desenvolupament de programes de promoció de la salut, perquè és l’administració més propera a la ciutadania.

Per aquest motiu, el Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona, ofereix un any més als ens locals les activitats educatives recollides en el Catàleg d’activitats d’educació per a la salut, amb l’objectiu que les puguin integrar en els seus programes de salut, com a elements que contribueixin a enfortir les habilitats i dotar de coneixements necessaris per afavorir l'adopció d'estils de vida saludables i reduir els comportaments que poden afectar negativament.

El catàleg inclou un conjunt de 22 activitats (tallers i xerrades), destinades a infants de I5 fins a segon cicle d’ESO, ciutadania i gent gran. Estan basades en mètodes d’aprenentatge dinàmics, que estimulen i motiven la participació, generant un espai d’intercanvi, reflexió, debat i aprenentatge , i amb l’objectiu de treballar la salut des dels següents àmbits:

  • Alimentació: Donant a conèixer les característiques d’una dieta equilibrada, adequada i variada com un dels factors determinants de la salut que contribueix a garantir una vida amb energia, vitalitat, intel·ligència i alegria.
  • Sexualitat: Fomentant la promoció d'una sexualitat sana i responsable, necessària per a la prevenció de conductes de risc en la població jove.
  • Benestar emocional: Treballant estratègies per afavorir les competències personals i socials per prevenir dificultats tant a nivell emocional com conductual.
  • Prevenció addiccions: Afavorint el coneixement dels riscos i les conseqüències associades al consum d’alcohol i tabac, i el bon ús de pantalles i xarxes socials.
  • Cura del cos: Coneixent el funcionament del cos i la importància de tenir-ne cura. Fomentant uns hàbits d’higiene personal i postural correctes.
  • Autoprotecció: Proporcionant els coneixements necessaris per saber actuar de forma segura i eficient davant de situacions d’emergència.

Aquest recurs s’ofereix als ajuntaments de municipis de fins a 20.000 habitants, excepte el bloc d'autoprotecció que s'ofereix a tots els ajuntaments de la província de Barcelona. 

Aviat rebreu la informació necessària per a la tramitació d’aquest recurs.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #132 - Octubre 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS