Butlletí EspaiS@lut
Setembre 2023 - #130

Espai municipal

Igualada aprova el seu tercer Pla Local de Salut 2023-2027

© Ajuntament d'Igualada

© Ajuntament d'Igualada

Igualada és un dels municipis que ha apostat des de fa anys per incloure la perspectiva de salut en la gestió de la ciutat mitjançant la planificació de les activitats de salut pública. Recentment ha aprovat el que ja és el tercer pla de salut del municipi, el Pla Local de Salut d’Igualada 2023-2027, amb el suport unànime de totes les forces polítiques del consistori.
Configurat en 5 eixos d’actuació, el pla inclou 171 accions que volen donar resposta als principals reptes de salut del municipi, a la vegada que incorpora actuacions per afrontar adequadament situacions d’emergència sanitària, arran de l’experiència viscuda els darrers anys per la pandèmia de la Covid-19.

El nou Pla de Salut d’Igualada 2023-2027 fa del benestar emocional i l’atenció a la salut mental un dels eixos d’intervenció prioritzats, que tant professionals com la ciutadania han coincidit en considerar un dels principals temes de salut a abordar i reforçar, especialment la salut mental de joves i adolescents.

Els altres quatre àmbits d’actuació del pla es refereixen a la promoció dels hàbits saludables, l’entorn urbà (medi ambient, urbanisme, mobilitat, etc.), la protecció de la salut (que inclou entre les seves accions la implantació del pla de contingència dels serveis de salut pública municipals per fer front a emergències de salut), i, per últim, les actuacions enfocades a enfortir les xarxes comunitàries generadores de benestar entre les persones.

El pla es fruit d’un treball que ha implicat totes les àrees de l’ajuntament, però també als veïns i veïnes d’Igualada, que han pogut expressar les seves opinions i inquietuds al voltant de la salut en els 2 processos participatius organitzats al municipi durant l’elaboració d’aquest tercer pla de salut.

El Pla de Salut d’Igualada 2023-2027 dedica un dels seus apartats a l’estratègia comunicativa del pla, aspecte present ja en el primer pla de salut aprovat per l’ajuntament l’any 2015. Aquest apartat detalla els punts clau a tenir en compte per aconseguir que el pla local de salut esdevingui durant la seva vigència un instrument conegut i viscut com a propi, tant a nivell intern de l’ajuntament com entre la ciutadania.

El pla es pot consultar aquí

El recurs s’ofereix a través del Catàleg de Serveis
 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #130 - Setembre 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS