Butlletí EspaiS@lut
Setembre 2023 - #130

Espai municipal

Navàs aprova el Pla Local de Salut 2023-2027

© Ajuntament de Navàs

© Ajuntament de Navàs

Amb l’aprovació del pla pel ple municipal, Navàs disposa ja d’un marc de referència de totes les actuacions que es faran en matèria de salut pública a la vil·la durant els propers anys.

El pla de salut, elaborat amb el suport de la Diputació, ha estat un projecte compartit entre l’ajuntament (càrrecs electes i personal tècnic), els agents de salut del municipi i la ciutadania (de manera individual o a través d’entitats i associacions), i ha aconseguit aplegar mirades diverses amb un objectiu comú: la millora de la salut dels habitants de Navàs.

L’elaboració d’un pla salut brinda l’oportunitat de fer una radiografia actualitzada de l’estat de salut dels habitants, a partir de les dades quantitatives procedents de diverses fonts i informes municipals i de la informació que brinden les persones que hi participen durant el procés (en base a opinions tècniques i percepcions subjectives), i plantejar línies d’actuació que donin resposta als reptes de salut detectats.

Organitzat entorn a 11 àmbits estratègics, entre els quals es troben l’entorn socioeconòmic i mediambiental, l’habitatge, el treball i l’atur, la protecció de la salut, els hàbits de salut, el benestar emocional o els serveis assistencials de salut, el pla es desplega en 99 accions que involucren els determinants de salut del municipi. 

Promoure el capital comunitari en les polítiques locals de salut és un dels objectius del model de planificació en salut pública que impulsa la Diputació de Barcelona i implica el repte d’aconseguir un bon nivell de participació ciutadana durant el procés d’elaboració del pla de salut .

L’elaboració del Pla Local de Salut de Navàs 2023-2027 ha obert espais de participació i reflexió per facilitar el debat entre la ciutadania sobre les necessitats de salut del municipi i plantejar possibles propostes de millora. Qüestionaris en línia i diverses dinàmiques en sessions participatives van ser les tècniques utilitzades per aplegar les opinions dels habitants de la vil·la.

Les problemàtiques socials i comunitàries, així com les que tenen a veure amb l’entorn urbà van ser les temàtiques que tant des del punt de vista tècnic com ciutadà van aflorar de manera preferent durant els tallers participatius, i són un clar exemple de com el treball i la reflexió des de la visió dels determinats de la salut es va imposant de mica en mica a la idea encara molt generalitzada de que la salut de les persones té a veure principalment amb el sistema de salut assistencial.

El pla es pot consultar aquí.

El recurs s’ofereix a través del Catàleg de Serveis.  

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #130 - Setembre 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS