Butlletí EspaiS@lut
Juny de 2023 - #129

Setmana sense fum

Sabadell

Ajuntament de Sabadell

Ajuntament de Sabadell

El consum de tabac continua sent actualment un dels principals reptes de salut. I el seu consum afecta a la persona consumidora, al seu entorn més directe i també a la sostenibilitat i salut del planeta. Per això és fonamental reforçar les polítiques per a prevenir el tabaquisme i, en aquells casos en els que es consumeixi, apel·lar per a que es faci de manera que es minimitzi l’impacte, especialment a terceres i quartes persones. 

Sabadell ha editat una sèrie de 4 vídeos curts orientats als qui encara consumeixen tabac on es fa èmfasi en el modelat, el fum que queda atrapat en els entorns quotidians (casa i cotxe) i, finalment, en els recursos públics que poden acompanyar en el procés de deixar de fumar, un cop s’ha pres la decisió.

Per altra banda, les biblioteques dels barris de Ponent, Nord, la Serra i Sud van acollir activitats de sensibilització per alumnat de 5è i 6è de primària amb els quals es  va tractar sobre els entorns sense fum i com ens pot afectar el fum a la salut de les persones i del planeta. La Biblioteca de la Serra de Torrerromeu, també va acollir durant la setmana del 29 maig al 4 juny  l’Exposició de materials de prevenció de tabaquisme elaborats per l’alumnat de 2n d’ESO de l’IES LA SERRA.

Al llarg d’aquest curs al voltant de 800 alumnes d’ESO de Sabadell han participat en els tallers preventius promoguts pel Servei d’Assessorament i d’Informació en Drogues i Pantalles (SAIDP) de la ciutat.


 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #129 - Juny de 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS