Butlletí EspaiS@lut
Juny de 2023 - #129

Setmana sense fum

l'Hospitalet de Llobregat

© l'Hospitatet de Llobregat

© l'Hospitatet de Llobregat

Amb motiu de la Setmana sense fum a l’Hospitalet de Llobregat es van realitzar un seguit d’accions per part dels equips de salut comunitària de l’Ajuntament i de diferents CAPs de la ciutat. 

 

 

 

 

Salut comunitària de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat. 
Es van realitzar tallers de prevenció del consum de tabac dirigits a alumnat de 2n de l’ESO de l’Institut Bellvitge. 
Dins del projecte CIMS de Salut Comunitària, gestionat per l’entitat Joves Per la Igualtat i la Solidaritat, es va realitzar una Acció de diagnosi i sensibilització de prevenció del consum de tabac i vàper per a joves els dies 24,25 i 31 de maig als diferents patis del programa Patis Oberts (INS Eduard Fontserè, INS Rubió i Ors i INS Margarida Xirgu). El dia mundial sense tabac es va realitzar la devolució dels resultats a les persones participants amb activitats de sensibilització i prevenció. 

 

CAPS de la ciutat
CAP Centre- Sant Josep
El 31 de maig es va ubicar una taula informativa dins del CAP on a partir de guies, material visual i la realització de cooximetries es va conscienciar la població sobre els efectes nocius del tabac.
A més, es durà a terme una xerrada informativa a càrrec dels referents de deshabituació tabàquica dels 2 CAPs, el dia 14 de Juny per a les persones que es van detectar el dia 31 de maig.

CAP Bellvitge
El dia 31 de maig es va ubicar un estand a la porta del centre amb una infografia, exemplars de la "Guía de ayuda para dejar de fumar en 4 pasos" per repartir entre els pacients motivats per deixar de fumar i informació sobre medicació per a la deshabituació tabàquica. També es van realitzar els test de deshabituació (motivació i dependència) als interessats i Peak-Flow entre fumadors i no-fumadors per fer comparativa a peu de carrer

CAP Amadeu Torner 
Instal·lació d’un estand/taula informatiu el dia 31 de maig a l’entrada del CAP. 

CAP Collblanc-Torrassa
Instal·lació d’una taula informativa a l’entrada del CAP el dia 31 de maig, on es van intercanviar cigarretes per pomes per sensibilitzar sobre els efectes nocius del tabac. 
 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #129 - Juny de 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS