Butlletí EspaiS@lut
Maig 2023 - #128

Espai municipal

Santa Coloma de Cervelló aprova el Pla Local de Salut 2023-2026

© Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló

© Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló

Santa Coloma de Cervelló sana i saludable és el lema escollit com a imatge de marca del Pla Local de Salut de Santa Coloma de Cervelló 2023-2026, i expressa la voluntat que el pla sigui un instrument promotor de la millora de les condicions de salut i el benestar de les persones que viuen al municipi. 

 

 

L’elaboració del pla ha abastat els darrers dos anys i ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona ( Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social). El 26 de gener el Ple municipal el va aprovar inicialment, i ara compta amb l’aprovació definitiva.

Durant la fase de diagnosi es va promoure la participació de la ciutadania a través d’una enquesta ciutadana de salut percebuda que va obtenir la resposta de 378 persones del municipi.

La fase de treball del pla d’acció va aplegar aportacions politico-tècniques (càrrecs electes, tècnics municipals i agents de salut del territori) i d’entitats i associacions. Es va crear un Grup d’Acció Multiplicadora organitzat en tres grups focals temàtics per validar l’estructura estratègica del pla d’acció i la definició de les accions a incorporar.

De nou es va comptar amb la participació de la ciutadania durant la fase del pla d’acció, amb la creació d’una bústia ciutadana per recollir durant tres setmanes les aportacions dels veïns i veïnes. Posteriorment es va celebrar una sessió participativa oberta a tota la ciutadania en què es va presentar l’esbós del pla de salut i es van recollir propostes d’accions a considerar.

El resultat de tot el procés d’elaboració és un pla de salut amb 61 accions articulades al voltant de 10 eixos temàtics, els principals àmbits d’atenció identificats durant la fase participativa del pla de salut, que aborden una gran part dels determinants de salut del municipi.

El pla es pot consultar aquí

El recurs s’ofereix a través del Catàleg de Serveis.  
 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #128 - Maig 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS