Butlletí EspaiS@lut
Abril 2023 - #127

El Servei de Salut Pública informa

La Jornada Emociutats debat sobre com afavorir el benestar emocional des de les polítiques públiques locals

© Diputació de Barcelona

© Diputació de Barcelona

L’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social, juntament amb la Red Internacional de Educación Emocional y Bienestar (RIEEB) i Cultura Emocional Pública ha organitzat els dies 23 i 24 de març la primera Jornada Emociutats a l’Espai Francesca Bonnemaison. A la trobada, que ha servit per reflexionar i analitzar com promoure la salut i el benestar emocional dels ciutadans des de les polítiques públiques locals, s’ha presentat la Declaració pel Benestar Emocional.

 

Unes 200 persones, entre càrrecs electes i professionals del sector públic, han participat al llarg de dos dies en aquestes jornades que buscaven generar sensibilització, diàleg i debat entorn el benestar emocional i com afavorir-lo des de les polítiques públiques. Durant la jornada s’han realitzat diferents taules rodones i tallers participatius que han abordat des de diferents perspectives com promoure el benestar emocional a través de les polítiques públiques. 

La vicepresidenta primera i presidenta de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social, Lluïsa Moret, va inaugurar la jornada recordant “la importància d’aproximar-nos als barris i les comunitats com a entorns de seguretat vital que han de ser recuperats com a generadors de benestar” i ha reclamat que cal “crear espais de treball en xarxa publicocomunitaris en què s’articulin les accions de les administracions públiques i de les entitats socials”.

Durant la conferència inaugural, el president de la Red Internacional de Educación Emocional y Bienestar (RIEEB), Rafael Bisquerra, ha destacat el paper clau de les administracions a l’hora d’impulsar un projecte de futur que generi convivència i benestar. 

A les diferents taules de dijous es van abordar aspectes com la importància de la comunitat per aconseguir una societat més cuidadora, com treballar l’urbanisme i l’espai públic per afavorir el benestar emocional o com promoure el benestar emocional des de les polítiques públiques. Divendres es van poder escoltar tres experiències de municipis de la província que treballen específicament el benestar emocional com Sant Boi de Llobregat, Viladecans i Granollers. Divendres una segona taula va abordar la recerca com una via per millorar l’impacte de les polítiques públiques en què es van presentar els resultats de l’enquesta d’hàbits de salut a estudiants de 4t d’ESO. 

La clausura de la jornada va comptar amb la presentació de la Declaració pel Benestar Emocional a càrrec de la coordinadora de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social, Teresa Llorens, i el tresorer i membre de la junta directiva del RIEEB, Jaume Bosch. El text insta les administracions públiques a desenvolupar accions de promoció de benestar emocional que fomentin les competències emocionals de les persones i incideixin en la prevenció de problemàtiques de salut mental. 

Per comunicar futures adhesions dels ens locals a la Declaració pel Benestar Emocional podeu adreçar-vos al correu aiss.scic@diba.cat. 

 


 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #127 - Abril 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS