Butlletí EspaiS@lut
Abril 2023 - #127

Destacat

Dia Mundial de la Salut 2023

© OMS

© OMS

Salut per a tothom és el lema del dia mundial de la salut d’enguany, en el 75è aniversari de la creació de l’OMS. L’objectiu és que totes les persones tinguin una bona salut per gaudir d’una vida plena en un món pacífic, pròsper i sostenible.

L’OMS des de la seva creació ha liderat els esforços per aconseguir el màxim grau de la salut de les persones de tot el món, amb l’objectiu de millorar les condicions socials perquè neixin, creixin, treballin, visquin i envelleixin amb bona salut. Per tant, aconseguir l'objectiu “Salut per a tothom” implica un treball que continua sent tan important a dia d’avui com ho era ja fa 75 anys.

El dret a la salut és un dels drets humans bàsics, però  aquest dret no es compleix en un 30% de la població mundial que no té accés a serveis de salut essencials. Segons dades de l’OMS, gairebé dos mil milions de persones s'enfronten a una despesa sanitària catastròfica o empobridora, amb importants desigualtats que afecten les persones en els entorns més vulnerables.

Per fer realitat, doncs, Salut per a tothom necessitem, segons paraules de l’OMS, persones i comunitats que tinguin accés a serveis de salut d'alta qualitat perquè puguin tenir cura de la seva pròpia salut i la de les seves famílies; personal sanitari qualificat que proporcioni una atenció de qualitat centrada en les persones; i responsables polítics compromesos a invertir en cobertura sanitària universal.

Aquesta és la via cap a aconseguir l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) 3  de “Garantir una vida sana i promoure el benestar per a totes les persones de totes les edats” que s’ha d’assolir el 2030, en la que les diferents administracions tant estatals, com autonòmiques i locals juguen un important paper.

En aquest sentit, l'Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona impulsa polítiques a nivell local, facilitant als ajuntaments formació, eines i recursos econòmics, tècnics i  materials per tal de millorar la salut de la població. Podeu consultar l’oferta de recursos al cercador del Catàleg de Serveis i al web.

 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #127 - Abril 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS