Butlletí EspaiS@lut
Abril 2023 - #127

Espai municipal

Artés aprova el Pla local de salut 2022-2025

© Ajuntament d'Artés

© Ajuntament d'Artés

El Ple de l’ajuntament ha aprovat el 16 de març el Pla local de Salut d’Artés 2022-2025, document que recull les accions en salut que es realitzaran al municipi fins a l’any 2025 i que ha comptat amb el suport de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social.

L’Ajuntament d’Artés ha planificat l’acció en salut pública per adaptar les polítiques de salut a les necessitats del municipi i als recursos i actius de salut disponibles a la població, des de l’enfoc integrador Salut a Totes les Polítiques.  

El Pla de salut d’Artés aplega més de 100 accions organitzades entorn a 9 àmbits temàtics que recullen els principals determinants de salut del municipi: 

  • les condicions polítiques i socioeconòmiques,
  • el medi ambient i l’entorn urbà, 
  • l’habitatge, 
  • les xarxes socials i comunitàries: aïllament social, 
  • la salut mental i el benestar emocional, 
  • la protecció de la salut, 
  • els estils de vida: activitat física i esport,
  • els estils de vida: alimentació saludable,
  • la seguretat de les persones.

Un conjunt variat d’accions recollides i prioritzades durant el procés participatiu del pla de salut realitzat l’any 2022, on tant el personal polític i tècnic de l’ajuntament, els agents de salut del territori i els ciutadans van aportar la seva mirada a partir d’enquestes, dinàmiques grupals i entrevistes personals.

El Pla local de Salut d’Artés 2022-2025 és l’expressió del compromís de l’ajuntament en fer de la millora de la salut un objectiu assumible i assolible a partir d’un treball col·laboratiu transversal, intersectorial i ciutadà que generi un sentiment d’identificació amb els objectius del pla en tots els implicats en el projecte.

El pla es pot consultar aquí

L'Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social ofereix suport econòmic per fomentar l'elaboració de plans de salut. Podeu consultar les condicions del recurs al Catàleg de Serveis

 

 

 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #127 - Abril 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS