Butlletí EspaiS@lut
Abril 2023 - #127

El Servei de Salut Pública informa

Presentació a Canovelles de l’Informe d’indicadors de salut local 

© Diputació de Barcelona

© Diputació de Barcelona

El passat 2 de març, es va realitzar al Teatre Auditori Can Palots la presentació de l’Informe d’indicadors de salut local de Canovelles, informe que s’elabora anualment per als municipis de més de 10.000 habitants que ho sol·liciten i també s’ofereix la possibilitat de fer una sessió explicativa en aquelles localitats que hi estan interessades.

 

 

La sessió va ser presidida per l’alcalde, el Diputat delegat de Salut Pública i Consum i la regidora de Salut Pública i Consum. 

L’acte va estar obert a les entitats de la ciutat, a electes i a tècnics de diferents serveis municipals. També es va comptar amb l’assistència de professional sanitari de la xarxa d’assistència primària de referència.

L’informe realitza una diagnosi de l’estat de salut del municipi i aporta informació sobre: 

  • composició demogràfica (creixement poblacional, moviments migratoris, envelliment i projeccions poblacionals)
  • salut sexual i reproductiva (natalitat, fecunditat, interrupcions voluntàries de l’embaràs, parts i infeccions de transmissió sexual) 
  • morbiditat (cirurgia major ambulatòria, ingressos hospitalaris i atenció ambulatòria de la salut mental)
  • mortalitat (evolució de la mortalitat, causes de defunció, mortalitat prematura, defuncions evitables i esperança de vida)
  • COVID-19 (evolució de casos i defuncions)
  • sinistralitat viària (característiques dels accidents amb víctimes, col·lectius vulnerables, bicicletes i altres vehicles amb motor, i alcoholèmia)
  • socioeconomia (renda disponible, ocupació i accés a l’habitatge) 

 

 

Els Informes d’Indicadors de Salut Local emesos el 2022 tenen un format visual renovat, més didàctic i entenedor, i s’hi ha incorporat dades de les infeccions de transmissió sexual.

Un cop finalitzada la presentació, les persones assistents van demanar diversos aclariments, sobretot per a concretar els perfils més exposat a aspectes com malalties mentals o interrupcions voluntàries d’embarassos de repetició. 

El Sistema d'Indicadors Locals de Salut de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social proporciona als municipis majors de 10.000 habitants informació per diagnosticar l’estat de salut de la ciutadania, identificar problemes i desigualtats, facilitar la planificació i presa de decisions en polítiques municipals de salut. Trobareu més informació aquí.

El recurs es pot sol·licitar a través del Catàleg de serveis.


 

 

 

 

 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #127 - Abril 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS