Butlletí EspaiS@lut
Març 2023 - #126

Destacat

Dia Mundial de l’Aigua 2023: Accelerem els canvis a través de la col·laboració i la cooperació

© Nacions Unides

© Nacions Unides

La Conferència mundial sobre l’Aigua d’aquest 2023 destaca la importància de l’objectiu 6 de desenvolupament sostenible de l’agenda 2030 d’assegurar l’aigua i el sanejament, reforçant la cooperació i col·laboració entre tots els agents implicats en la gestió dels recursos hídrics. Per això el lema del Dia Mundial de l’Aigua 2023 és “Accelerating Change through Partnerships and Cooperation” (accelerem els canvis a través de la col·laboració i la cooperació). 

És evident que ara mateix ens trobem lluny de complir aquest objectiu de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030 i per això estem en un moment crític per desenvolupar polítiques i accions conjuntes per fer front als reptes d’escassetat d’aigua i als fenòmens extrems que provoquen desastres naturals que afecten la qualitat i l’abastament d’aigua. 

La idea central de la campanya global és “Sigues el canvi que vols veure al món”. Aquest lema encoratja a totes les persones a prendre petites mesures en les seves pròpies vides quotidianes per canviar la manera com usem, consumim i gestionem l'aigua. Aquests canvis individuals, per petits que siguin, contribuiran a resoldre la crisi de l’aigua. I aquests canvis traslladats a escala de petites comunitats, formaran part d’una Agenda d’Acció de l’Aigua que ha de recollir els compromisos a major escala de governs, organitzacions, institucions i empreses.

Podeu trobar més informació sobre la campanya global de les Nacions Unides pel Dia mundial de l'Aigua 2023 al següent lloc web

L’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona, en relació a l’aigua, ofereix als municipis de menys de 5.000 habitants que gestionen directament el servei municipal d’abastament d’aigua, diferents recursos per millorar la gestió sanitària de l’aigua de consum humà i contribuir així també, des d’aquests municipis, al canvi global per una gestió més sostenible de l’aigua. 

Per més informació, podeu consultar el web.
 

 

 

 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #126 - Març 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS